Pierderile transportatorilor ilegali de carne și pește, bucuria animalelor de la ZOO Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Animalele de la ZOO au fost hrănite cu peștele confiscat de DSVSA Bihor
Animalele de la ZOO au fost hrănite cu peștele confiscat de DSVSA Bihor

Aproape toate cantitățile de carne și pește, confiscate de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor, în perioada sărbătorilor de iarnă, au fost dirijate către Grădina Zoologică din Oradea.

În ultimele zile, DSVSA Bihor și-a concentrat activitatea asupra transportului și sacrificării animalelor, în special porcine și pește viu. „Un orădean a fost depistat în trafic, trasportând aproximativ două sute de  kg de peşte mort, în saci de polietilenă, peşte care urmă să fie comercializat ca peşte viu în pieţele agroalimetare din Oradea. Întreaga cantitate a fost confiscată şi dirijată la Grădina zoologică, iar contravenientul a fost sancţionat cu amendă de 720 le", spune Mircea Gelu Budău, director la DSVSA Bihor.

În ultima perioadă au fost verificaţi peste 25 operatori de industrie alimentară care comercializeau peşte viu, din care la zece s-au depistat nereguli. În urma acestor acţiuni au fost aplicate șapte avertismente și trei amenzi contravenţionale şi au fost confiscate 50 kg peşte, care au fost dirijate tot către Grădina zoologică.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite