Parcelele libere din cartierul orădean Tineretului vor fi concesionate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2003 apărea Legea 15, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea de locuinţe. Potrivit acesteia, orice persoană între 18 şi 35 de ani care nu a deţinut anterior o locuinţă şi nu avea pământ intravilan putea primi în folosinţă gratuită, de la primărie, un lot de 250-500 mp, pentru a-şi construi o casă, singura obligaţie fiind să înceapă lucrările în termen de un an de la intrarea în posesie.

În Oradea, cetăţenii au posibilitatea din 2004 să-şi construiască o casă în cartierul Tineretului, unde 391 de loturi de parcele sunt la dispoziţia tinerilor în acest scop.

Primăria Oradea a constatat că există aproape 60 de amplasamente de câte 250 mp care nu au fost solicitate, astfel încât se doreşte concesionarea lor; după finalizarea construirii casei, cei care au luat în concesiune terenul respectiv vor putea cumpăra terenul la un preţ rezonabil.

"Scoaterea la licitaţie a acestor terenuri la preţuri rezonabile este corectă. Cei care doresc, pot deveni, fără nişte costuri foarte mari, proprietarii acestor terenuri, iar după ce obţin autorizaţia de luare în folosinţă a casei pe care o edifică, oraşul va trece la asfaltarea străzilor din zonă" , a menţionat primarul Ilie Bolojan.

În prezent, angajaţii Primăriei Oradea lucrează la inventarierea parcelelor respective, urmând ca după ce Consiliul Local aprobă iniţiativa administraţiei locale, să se treacă la organizarea licitaţiei de concesionare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite