Orchestra Naţională de Tineret a Republicii Moldova concertează, în aer liber, la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concert simfonic in aer liber FOTO Arhiva
Concert simfonic in aer liber FOTO Arhiva

Muzică simfonică în aer liber, la Oradea.  71 de tineri muzicieni vor urca pe scena amplasată la Cetate, iar accesul publicului, la eveniment, este gratuit.

Orchestra Naţională de Tineret a Republicii Moldova invită locuitorii oraşului Oradea la un excepţional concert open-air, în data de 30 iulie, la ora 19:00.

Instrumentiştii vin în România cu un program excepţional de muzică simfonică. Dirijaţi de bagheta distinsului Gabriel Bebeşelea, asistat de Vlad Eniu, artiştii vor interpreta următoarele opere:

1. ”Dansurile din Galanta”, Zoltán Kodály
2. ”Dansurile Româneşti”, Béla Bartók
3. ”Concert pentru vioară”, Jean Sibelius
4. ”Simfonia nr. 5”, Piotr Ceikovski

Solist în concert este violonistul Dan Iulian Druţac, student la Guildhall Music School and Dramaâ.

„Acest concert este o continuare firească a programului de vară 2015 CYO. După 2 recitaluri de violă, un grandios Open-Air şi un extraordinar concert la Sala cu Orgă, suţinute la Chişinău, Orchestra Naţională de Tineret a Republicii Moldova vine să se prezinte astfel şi publicului român. Acest concert, pregătit minuţios de către toţi cei implicaţi este o mare responsabilitate , dar şi o realizare a tinerilor artişti, care au muncit ore-n şir, dirijaţi de Gabriel Bebeşelea. Sperăm să cucerim publicul din Oradea ”, declară Andriano Marian, dirijorul şi coordonatorul Chişinău Youth Orchestra.

Concertul din Oradea face parte din programul de vară al Chişinău Youth Orchestra, desfăşurat în acest an sub sloganul „Urmează Pasiunea”. Tinerii instrumentişti  participanţi în proiect, studiază în unele dintre cele mai importante centre educaţionale din Europa, dar vin în vacanţă acasă, pentru a susţine o serie de concerte unice. Programul  a pornit cu un inedit flashmob, desfăşurat în troleibuzele Chişinăului, după care au urmat concertele ”Voila Viola” şi ”Voila Viola Classic”, Open Air în scuarul Catedralei din Chişinău, dar şi lansarea Orchestrei Naţionale de Tineret a Republicii Moldova, în cadrul concertului susţinut la Sala cu Orgă, organizate în perioada 17 iulie – 28 august.

Din România, Orchestra Naţională de Tineret călătoreşte spre oraşul Kassel, Germania, pentru a evolua în cadrul festivalului

Programul de vară Chişinău Youth Orchestra  este organizat de Asociaţia Muzical-Corală din Moldova. Compania Moldcell susţine întregul program, în calitate de Partener General.

Partener principal: Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova. Alţi parteneri: Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” Chişinău, Gas Natural Fenosa, Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Mai multe informaţii şi fotografii găsiţi pe pagina de facebook Chişinău Youth Orchestra, dar şi pe www.cyo.md.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite