Orădenii sunt aşteptaţi să admire Drapelul lui Avram Iancu, expus la Primărie

0
0

Primăria Oradea va găzdui, în Sala "Traian Moşoiu", drapelul de luptă aparţinând legiunii  lui Avram Iancu. Drapelul va putea fi admirat de cei interesaţi, marţi, 26 ianuarie 2016, între orele 10:00 - 16:00.

Tot marţi, 26 ianuarie, de la ora 12:00, va avea loc în sala "Traian Moşoiu" o conferinţă de presă cu privire la semnificaţia istorică a drapelului de luptă apaţinând legiunii lui Avram Iancu. În cadrul conferinţei va lua cuvântul istoricul Gabriel Moisa de la Universitatea Oradea. 

Avram Iancu  a fost un avocat transilvănean şi revoluţionar român paşoptist, care a jucat un rol important în Revoluţia de la 1848 din Transilvania.

Astfel, publicul din Oradea va avea la dispoziţie câteva ore pentru a admira drapelul. Exponatul reprezintă o raritate absolută şi o piesă de colecţie fără egal, fiind totodată şi vedeta Licitaţiei Corneliu Vadim Tudor - partea a II-a. Vânzarea acestui valoros obiect istoric începe de la 5.000 euro şi va avea loc miercuri, 3 februarie, ora 19:30, la sediul Artmark, Palatul Cesianu-Racoviţă, str. C.A. Rosetti, nr. 5, Bucureşti.

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite