Oradea: Sorin Cigan a fost arestat pentru dare de mită și trafic de influență (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul fotbalist orădean Sorin Cigan și președintele ACU Arad Gheorghița Onu sunt audiați de procurorii anticorupție din Oradea, care verifică dacă acuzațiile privind aranjarea meciului din 13 iunie dintre ACU Arad – FC Bihor sunt adevărate.

ora 17.20 Tribunalul Bihor a admis propunerea procurorilor anticorupție și a emis pe numele fostului internațional Sorin Cigan un mandat de arestare. "Tribunalul Bihor a emis pe numele inculpatului un mandat de arestare pentru 29 de zile sub acuzația de trafic de influență și dare de mită. A fost făcut recurs care va fi judecat în maxim trei zile de Curtea de Apel Oradea", a declarat Cristian Monenci, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor. Sorin Cigan a ieșit din sala de judecată încătușat, însoțit de polițiștii care l-au condus din nou în arest. Acesta a refuzat să dea declarații. Avocatul fostului fotbalist, Marius Popoviciu a declarat în schimb că probele prezentate de procurori în instanță sunt "foarte subțiri" și că toată acuzația se bazează pe declarațiile tehnicialului Zoltan Vig. Apărătorul lui Cigan susține că nici din interceptările telefonice nu reiese că Sorin Cigan s-ar face vinovat de acuzațiile care îi sunt aduse.

ora 13.30 Sorin Cigan a fost dus la instanță cu propunerea de arestare preventivă.

Sorin Cigan a fost reținut pentru 24 de ore și va fi audiat și pe parcursul zilei de azi. Alături de el au mai fost audiați oficiali ai FC Bihor și fotbaliști. Președintele ACU Arad, Gheorghița Onu a fost lăsată ieri seară să plece acasă. (UPDATE)

Fostul fotbalist orădean Sorin Cigan și președintele ACU Arad Gheorghița Onu au fost audiați joi toată ziua de de procurorii anticorupție din Oradea, care verifică acuzațiile privind intenția reprezentanților echipei arădene de a aranja meciul din 13 iunie dintre ACU Arad – FC Bihor. “Sorin Cigan a fost reținut pentru 24 de ore și va fi audiat și astăzi”, a declarat azi dimineață prim – procurorul Direcției Naționale Anticorupție Oradea, Ioan Moldovan. El a spus că Gheorghița Onu a fost lăsată joi seara să plece acasă. Însoțită de avocatul ei, Ioan Sava, femeia a refuzat să facă declarații presei la ieșirea din sediul DNA. Sorin Cigan însă și-a petrecut noaptea în arest, audierile lui fiind continuate azi. Procurorul Ioan Moldovan a spus dimineață că în funcție de audierile de azi vor cere sau nu arestarea lui preventivă. Moldovan a refuzat să vorbească mai multe despre acest caz, însă a confirmat că au fost audiate și persoane din cadrul FC Bihor.

Vig confirmă tentativa de mituire

Antrenorul FC Bihor, Vig Zoltan, a spus că a fost și el la audieri și le-a povestit procurorilor cum a decurs vizita lui Sorin Cigan în vestiar, în pauza meciului ACU Arad – FC Bihor. “Era toată echipa în vestiar și la pauză a venit la noi. A ieșit după un minut. A încercat să ne zică să pierdem meciul dar l-am scos afară”, a declarat Vig. Acesta a spus că Cigan ar fi pomenit ceva și de niște bani. “A zis că aveți cinci mii de euro și să le luați banii”, a adăugat Vig. Președintele Alexandru Toth a spus că el doar a auzit de tentativa de mituire venită din partea reprezentanților ACU Arad. “Eu nu am fost de față, când am ajuns la vestiar Cigan ieșea. Tot ce știu e ce am auzit de la antrenorul second și de la fotbaliști. Eu am refuzat orice discuție cu el. Am niște principii”, a declarat Toth, care a precizat că a refuzat și de la alții nu doar de la Cigan.  Avocatul lui Sorin Cigan, Marius Popoviciu, a declarat joi seara că probele sunt foarte subțiri din punctul lui de vedere. El a precizat că președintele FC Bihor nu este “străin de această regie” și că “Vig trage de partea lui Toth”. “Toth și Cigan au avut niște dispute și acum Toth încearcă să plătească niște polițe”, a conchis avocatul lui Cigan. 

Zvonuri

Potrivit zvonurilor apărute inclusiv în presa centrală Zvonurile, inclusiv în presa centrală, ar fi venit oferte de câte 4.000 de euro pe jucător de la FC Bihor, atât din partea echipei U Cluj, dar şi de la ACU Arad, pentru a influenţa scorul meciului dintre FC Bihor şi Arad. Meciul dintre cele două echipe s-a terminat cu un egal, fapt ce a dus la retrogradarea echipei arădene.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite