Oradea: PORTRET / Mihai Igreţ, maestrul figurinelor făcute din baloane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: PORTRET / Mihai Igreţ, maestrul figurinelor făcute din baloane
Oradea: PORTRET / Mihai Igreţ, maestrul figurinelor făcute din baloane

Orădeanul şi-a dorit întotdeauna să facă afaceri. A început cu vânzarea de muzică, iar acum oferă servicii pentru organizarea de evenimente.

Profil:

Născut: 6 iulie 1975, Oradea
Studii: Facultatea de Ştiinţe Economice, Oradea
Familie: Căsătorit, are un băieţel

„Am început să fac afaceri împreună cu fratele meu. Comercializam muzică. Pentru a înţelege mai bine acest domeniu, m-am înscris la Ştiinţe Economice”, povesteşte el. După ce s-a căsătorit, a început o afacere nouă: organizarea de evenimente, decorat de săli, asigurarea sonorizării şi altele.

Baloanele şi figurinele au devenit o pasiune abia un an mai târziu. „În 2004, am participat la un curs la Bucureşti în care am prins farmecul figurinelor din baloane”, explică el. Au urmat alte cursuri de perfecţionare, iar anul trecut a obţinut certificatul Certified Baloon Artist.

„În Bihor sunt singurul care am acest titlu, iar în ţară suntem 12”, precizează el. Examenul pentru obţinerea atestatului a fost foarte dificl. „Examenul are o parte teoretică, una de legislaţie şi partea practică şi de tehnologie şi cea de creaţie”, spune el.

Artă din cauciuc colorat


Baloanele sunt materiale simple, dar din care Mihai Igreţ face minuni. La început de sezon a pregătit un ghiveci cu flori şi o vrăjitoare, în aşteptarea Halloween-ului. Pentru evenimente, pregăteşte o sumedenie de lucruri. „Depinde de comandă, dar şi de spaţiu. S-a întâmplat să am o comandă pentru o figurină, iar când am ajuns la locul respectiv, am constatat că figurina respectivă nu s-ar fi potrivit deloc”, explică el. La înţelegere cu clientul a schimbat.

Mihai este încântat de deschiderea cu care firmele privesc creaţiile din baloane. „Multora li se par nişte ghirlande simple, dar când se apropie, constată că şi o ghirlandă poate fi o artă şi schimbă foarte mult aspectul unei intrări, al unei încăperi”, explică el.

Pentru că are un băieţel isteţ, Mihai s-a specializat în figurine pentru copii. „Pentru masa de botez am realizat biberoane sau suzete, pentru aniversări sau serbări la grădiniţe, am realizat clovni, Smiley, fluturi, iar pentru o piscină în care copiii urmau să înoate, am făcut o caracatiţă”, povesteşte el.

Provocatoare sunt nunţile şi mesele festive. Pentru acestea realizează decoraţiuni pentru masă din baloane sau în combinaţie cu flori, fructe sau pene. Cadourile pot fi oferite foarte bine cu buchete de baloane.

Pe lângă baloane, Mihai Igreţ le oferă clienţilor săi posibilitatea să înfrumuseţeze sala de dans cu bule de săpun, dar şi posibilitatea unei ninsori artificiale şi fântâna de ciocolată pentru care îşi consiliază clienţii. „Am cumpărat o maşină performantă care umple sala cu bule de săpun în mai puţin de două minute”, mai spune tânărul orădean.

Întrebări şi răspunsuri

Cum găseşti inspiraţia pentru creaţiile tale?
Unii clienţi îmi spun din start ce vor, alţii îmi lasă libertatea. Mă inspiră sala pe care o decorez, evenimentul, clienţii, anotimpul. Mă inspiră multe lucruri.

Ce spun soţia şi copilul tău despre meseria ta?
Soţia este partenerul meu, iar băieţelului nostru îi plac foarte mult baloanele. De fiecare dată îmi dă idei.

De unde cumperi baloanele şi materia primă?
Le importăm. Sunt puţin mai scumpe decât media, pentru că sunt de calitate. Din o sută de baloane, mi se sparg maximum trei.

Ce-i place

„Îmi plac frumosul şi natura”, spune Mihai Igreţ. Îl relaxează foarte mult muzica şi călătoriile. Preţuieşte fiecare minut petrecut cu soţia şi băieţelul lor. „Soţia mea este alături de mine în afacere, iar băiatul nostru este topit după figurinele cu baloane”, ne spune el mândru.

Ce nu-i place

„Nu-mi plac falsitatea şi ipocrizia, kitsch-ul şi mizeria”, spune Mihai. Nu agreează manelele. Îl irită oamenii profitori şi cei care nu îşi respectă promisiunile.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite