Ofertele de sezon în stațiunile montane din Austria se vând ca pâinea caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși e criză, când vine vorba de vacanțe orădenii nu se dau în lături de la cheltui bani pe vacanțe la ski, sau la mare în locații exotice.  Oamenii scot din buzunar între 250 de euro și 1500 de euro de persoană pentru un sejur de șapte nopți. Majoritatea orădenilor aleg să plece în vacanță după 29 ianuarie, atunci când începe vacanța școlară a copiilor.

Agențiile de turism din Oradea abia fac față cererilor venite din partea orădenilor dornici de o vacanță. Majoritatea oamenilor preferă să plece în luna ianuarie, în detrimentul sejurilor din timpul sărbătorilor de iarnă. „Orădenii optează atât pentru stațiuni montane cât și pentru locații exotice", spune Marina Todea, agent de turism. „Majoritatea celor care vor un sejur la mare, aleg Republica Dominicană sau Cuba. Prețurile sunt de aproximativ 1.000 de euro de persoană pentru un sejur în resort de trei stele, cu servicii all inclusive", a mai specificat agentul.

Ofertele la ski, epuizate


Ofertele care s-au vândut ca pâinea caldă au fost pentru familiile cu copii care vor să se recreeze în stațiuni montane. „Cele mai mulet cererei au fost pentru perioada 29 ianuarie-6 februarie, pentru că atunci au copiii vacanță. Toate ofertele cu trei paturi în cameră s-au epuizat. Mai avem locurilibere, dar nu pentru familii, ci în camere duble sau single", spune și Diana Cseke, directorul unei agenții de turism din Oradea. „Prețurile diferă în funcție de stațiunea aleasă, de faptul că te poți caza în oraș sau lângă pârtie și de câte stele este hotelul", a mai spus Cseke. Astfel orădenii plătesc 250 de euro pentru șapte nopți cu mic dejun de personaă, în timp ce o ofertă all inclusive ajunge la 500 de euro de persoană.

Oferte în România

O altă opțiune pentru orădenii care vor un sejur la început de an, sunt stațiunile balne-montane. Dun 20 ianuarie, au oferte stațiuni ca Moneasa, Slănic-Moldova, Sângeorz-Băi, Lacul Sărat sau Băile Herculane. Cazarea se face în hoteluri de două și trei stele, iar prețurile încep de la 40 de lei de personă pe zi, cu mic dejun inclus.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite