Mii de turişti se calcă în picioare în fiecare weeekend, la cel mai modern ştrand din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştrandul Felix din staţiunea Băile Felix ajunge să fie vizitat şi de 7.000 de oameni într-o singură zi. Ştrandul dispune de jacuzii, hidormasaj, tobogane iar calitatea apei este mai bună decât cea din renumitele ştranduri din Ungaria.

Chiar dacă preţul unui bilet este de 25 de lei, fiind printre cele mai ridicate tarife la unităţile de profil din judeţ, porţile ştrandului Felix sunt trecute în medie, de 4.500 de persoane zilnic. În zilele bune, 7.000 de oameni intră în ştrand. Lumea se calcă în picioare pentru a se bălăci în bazinele cu apă termală pură, să se distreze la tobogan sau să se relaxeze la jacuzzi şi hidromasaj.

La standarde europene

Timp de doi ani, între 2008 şi 2009, ştrandul Felix din staţiunea Băile Felix a fost modernizat. Nu mai puţin de cinci milioane de euro s-au investit atunci pentru ca unitatea să  fie conform cu normele europene. În prezent, Felix este principal atracţie pe harta ştrandurilor bihorene.

„Ştrandul are o capacitate de 4.500 de locuri.. Dispune de şase bazine, dintre care trei dotate cu jacuzzi, hidromasaj şi ciuperci şi gheizere care generează hidromasaj natural. Avem totodată şi un bazin cu valuri care generează valuri la fel ca şi cele de la mare. Pentru cei mici există două bazine cu apă recirculabilă, dotate cu jucării", explică Constantin Oprinoiu, administratorul ştrandului. Ciupercile din care curge apa pentru hidromasaj reprezintă principalele atracţii ale ştrandului. Acestea sunt câte două într-un bazin şi funcţionează intermittent. Când una se opreşte, cei din bazin dau buzna la cea care porneşte. Şi amatorii de distracţie au ce face la Felix. Ştrandul dispune de trei tobogane cu câte cinci piste, două de senzaţii şi trei piste mai lente, pentru copii. Există totodată şi teren de beach volley şi unul de mini fotbal.

Clienţii ştrandului iau contact cu standardele europene ale ştrandului imediat ce pătrund în unitate. „Avem plaje cu porţiune de nisip, pavaj şi gazon. Pe partea de alimentaţie public se regăsesc un restaurant cu autoserivire, cofetărie, patiserie, brutărie şi puncte de desfacere a preparatelor de grătar pe cărbune", spune administratorul.

Destinaţie preferată de străini

Ştrandul Felix este deschis luni, de la ora 8.00 până la ora 19.00, între marţi şi vineri de la 8.00 la 20.00, iar sâmbăta şi duminica, unitatea îşi aşteaptă clienţii în intervalul orar 7.00 şi 20.00. Adulţii plătesc 25 de lei pentru un bilet de intrare, iar copiii dau 12 lei. „În preţul biletelor, clienţii au acces la toate facilităţile puse la dispoziţie de ştrand. Nu trebuie să dea bani în plus pentru şezlonguri, deoarece plaja este dotată cu 4.400 de bucăţi. Segmentul nostru de clienţi are vârsta cuprinsă între 35 şi 55 de ani. Cei mai mulţi sunt turişti veniţi în concediu la staţiunea Băile Felix. Avem totodată şi mulţi clienţi din străinătate, din ţări precum Italia, Spania, Germania, Ungaria sau Republica Moldova", susţine Constantin Oprinoiu.

Bihorenii au toate motivele să aleagă ştrandul Felix în detrimentul celui din Ungaria, de la Hajduszoboszlo. „Felix este la standardele ştrandurilor din Ungaria. În plus, avem apă mai bună decât acolo, datorită compoziţiei sale chimice", susţine Oprinoiu.

Administratorul spune că  au fost zile când toate şezlongurile au fost ocupate, dar lumea ori s-a aşezat cu păturile pe spaţiul verde, ori au ales să meargă  la alte ştranduri.

Prea plin!

Dotările europene şi afluenţa de clienţi nu sunt întodeauna pe placul clienţilor. Unii au păţit să vină din alt judeţ, tocmai pentru că a auzit de condiţiile de la ştrandul Felix. Fiind weekend, unitatea băltea de clienţi, astfel că turistul a hotărât să meagă la o piscină a unui hotel. „Locuiesc în Timişoara, dar am rude la Oradea. Am venit pt un weekend aici şi m-am gândit să merg şi la Felix, pentru că auzisem că e modernizat. Era plin de lume însă, aşa că am evitat aglomeraţia şi am mers altundeva", povesteşte Cătălin, un tânăr de 25 de ani.

Ştrandul are însă şi clienţii săi fideli, fie ei şi din afara Bihorului. Mariana Cristea din Arad ăşi face concediu anual în Băile Felix, împreună cu soţul ei. Ştrandul Felix a devenit în timp locul lor preferat de relaxare şi distracţie. „De trei ani venim aici. Ne place, mai ales de când s-a modernizat. Sunt condiţii bune, iar preţurile sunt convenabile. Cheltuim vreo 80 de lei pe o zi de ştrand", spune femeia.

„Felix este la standardele ştrandurilor din Ungaria. În plus, avem apă mai bună decât acolo, datorită compoziţiei sale chimice", susţine Constantin Oprinoiu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite