Mii de persoane protestează împotriva restricţiilor la Oradea. Luptătorul MMA Alexandru Lungu: „Să vedem acum cine vrea să fie liber!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de orădeni protestează pe străzile oraşului. Foto: ebihoreanul.ro
Mii de orădeni protestează pe străzile oraşului. Foto: ebihoreanul.ro

Mii de persoane protestează, în Oradea, împotriva restricţiilor, printre protestatari numărându-se sportivi, angajaţi Horeca, dar şi mulţi tineri care au aprins măşti de protecţie şi au pornit în marş, pe străzi, scandând "Libertate".

În fruntea protestatarilor se află şi cunoscutul luptător MMA Alexandru Lungu, unul dintre iniţiatori. "Acum să vedem cine vrea sp fie liber sau dă din gură doar"; a fost mesajul sportivului pe Facebook, în care i-a chemat pe orădeni la protest. 

Lungu a luat cuvântul şi la o portavoce, susţinând un discurs împotriva restricţiilor, condamnând corupţia şi politicienii, despre care a spus că au vândut tot ce se putea vinde din România, mai puţin portul Constanţa. De asemenea, el s-a declarat şi împotriva vaccinări anti Covid pe motiv că „nu ştiţi ce băgaţi în voi”.

Protestarii aplaudă, fluieră, strigă „Libertate”, „Jos masca”, „Educaţie, nu corupţie”, „Uniţi salvăm toată România”, "Ieşiţi din casă", "jos minciuna!", "Arafat, nu uita, România nu-i a ta!", au vuvuzele şi steaguri tricolore.

  Publicată de Dacian Maliţa pe Luni, 29 martie 2021

Protestul este transmis, live, pe Facebook, de mai mulţi orădeni participanţi, care fac înconjorul oraşului. Oamenii coboară din blocuri şi ies din case, ca să li se alăture. De la balcoanele blocurilor, oamenii îi susţin pe protestatari cântând imnul naţional.

Protestatarii sunt însoţiţi, discret, de echipaje de jandarmi şi poliţişti. 

UPDATE. Protestul a continuat şi după ora 22, când a intrat în vigoare carantina de noapte. După ce au făcut un tur al oraşului, protestatarii - tineri dar şi persoane vârstnice şi copii, s-au întors în centrul oraşului, întorcându-se spre Piaţa Unirii, unde a fost punctul de pornire al protestului, în jurul orei 23. 

Nu suntem golani

"Nu vă lăsaţi călcaţi în picioare pentru că viitorul nu arată bine", a spus Alexandru Lungu, în finalul marşului despre care a declarat că a fost unul paşnic. "Noi nu suntem golani, nu vrem scandal. Vrem să ne creştem copiii în libertate. Nu vreau să trăiesc toată viaţa la Netflix. Vreau să ies cu copiii în oraş, să mă plimb, să fiu liber. Mai bine vultur o zi, decât vrabie o viaţă întreagă", a mai spus Lungu, în aplauzele protestatarilor, felicitând în final oraşele Constanţa, Timişoara, unde, de asemenea, oamenii au ieşit în stradă ca să protesteze împotriva restricţiilor.

Lungu le-a mai promis protestatarilor că va continua să fie lângă ei şi în zilele următoare, chiar dacă "îmi vor tăia pagina de Facebook". "Să ştiţi că voi fi aici, cu voi. Dacă nu mă arestează, voi fi aici", le-a spus sportivul.

Oamenii i-au aplaudat în final pe poliţiştii şi jandarmii care a însoţit convoiul. "Poliţia e cu noi", au scandat protestatarii, promiţând că vor reveni şi în zilele următoare.

(sursa video: Facebook Romi Gozner)

Vă recomandăm şi: 

Proteste în Bucureşti şi în marile oraşe. Oamenii scandează lozinci împotriva autorităţilor, reclamă dictatura medicală şi dau foc măştilor de protecţie FOTO

Protest cu aproape 500 de oameni la Botoşani. Aceştia au scandat împotriva restricţiilor

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite