Maşini furate din Spania şi Italia, descoperite în Vama Borş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două autoturisme căutate de autorităţile italiene şi respectiv spaniole, un BMW şi un Mini Cooper, au fost descoperite de către poliţiştii de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Borş.

Autovehiculele au fost depistate, la interval de zece minuteîn PTF Borş, fiind conduse de doi cetăţeni români. Primul, un BMW 335D, înmatriculat în Italia, era condus de o tânără, Anca L., în vârstă de 23 de ani, din Botoşani.

 “Poliţiştii de frontieră au solicitat pentru control documentele maşinii, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează ca fiind “bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile italiene, în data de 21 noiembrie a.c.. Faţă de cele constatate, Anca L. a declarat că a achiziţionat maşina din Italia, de la un cetăţean sârb a cărui identitate nu o cunoaşte, contra sumei de 7.000 de euro şi nu ştia că autoturismul este căutat de autorităţile italiene,” sus’in poliţiştii de frontieră.

Al doilea autoturism, un Mini Cooper Countryman D, a fost depistat câteva minute mai târziu, fiind condus de către Radu I., în vârstă de 34 de ani, din Bistriţa-Năsăud.

Poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul este căutat de autorităţile spaniole, fiind semnalat ca bun căutat pentru confiscare, din data de 4 noiembrie 2015.

“Radu I. a declarat că locuieşte cu forme legale în Spania şi a achiziţionat maşina dintr-un parc auto, în schimbul unei remorci frigorifice, în valoare de 11.000 de euro şi a sumei de 6.000 de euro şi nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul este căutat de autorităţile din Spania,” a precizat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Autoturismele în cauză, BMW tip 335D an de fabricaţie 2007, în valoare de aproximativ 10.000 de euro şi Mini Cooper Countryman, an de fabricaţie 2012, în valoare de aproximativ 25.000 de euro au fost indisponibilizate la sediul I.T.P.F Oradea, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite