Maşină confiscată, în Bihor, conform legii, după ce pasagerii au aruncat gunoiul pe marginea şoselei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Captura CJ Bihor
FOTO: Captura CJ Bihor

Autoturismul cu care circula un cuplu a fost confiscat după ce aceştia au fost prinşi în flagrant aruncând deşeurile pe spaţiul verde într-o parcare amenajată pe marginea drumului, în localitatea Sânmartin din judeţul Bihor.

Cele două persoane au fost surprinse în flagrant în timp ce abandonau deşeurile de un echipaj al Poliţiei Sânmartin, care patrula în zonă. Poliţiştii i-au anunţat pe comisarii Gărzii de Mediu care, apoi, i-au şi amendat pe cei doi soţi şi le-au confiscat autoturismul, care este al patrulea vehicul indisponibilizat de comisari pentru astfel de fapte, în ultimii 2 ani. 

„Legea 92/2021 privind regimul deşeurilor prevede sancţiuni între 10.000 şi 20.000 lei pentru abandonarea/depozitarea deşeurilor în locuri nepermise. În cazul în care fapta suprinsă în flagrant se dispune ca măsură complementară şi confiscarea mijlocului de transport din care a fost abandonate deşeurile", a explicat, pentru adevarul.ro, şeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu. 

Potrivit sursei citate, doar în ultima lună, comisarii de Mediu au aplicat amenzi în valoare totală de 70.000 lei unor persoane prinse abandonând deşeuri în parcările de pe marginile şoselelor. 

Maşină confiscată după ce pasagerii au aruncat gunoiul pe marginea şoselei

FOTO: Captura CJ Bihor

Persoanele vinovate au fost identificate cu ajutorul camerelor de supraveghere achiziţionate de CJ Bihor şi puse la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi a Gărzii de Mediu, care permit identificarea persoanelor şi a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte sau în condiţii meteo nefavorabile.

Cu aceste aparate, în paralel cu drumurile judeţene, sunt monitorizate şi parcările de pe drumurile naţionale din judeţul Bihor, cu nouă camere de supraveghere video montate în cinci parcări unde se aruncă cel mai frecvent deşeuri.

Consiliul Judeţean Bihor atrage atenţia că astfel de acţiuni „au caracater permanent, dispozitivele fiind amplasate aleatoriu în parcări de pe drumurile judeţene, fie la sesizarea autorităţilor locale, fie în urma observaţiilor agenţilor de poliţie din teren”, pentru a descuraja persoanele care depozitează deşeuri în locuri nepermise.

Vă recomandăm şi: 

Topul celor mai murdare plaje de pe litoralul românesc. Cât de mizerie este la noi faţă de alte ţărmuri europene

Colonel în rezervă, numit şeful Gărzii Naţionale de Mediu. Cine este Aurelian Păduraru, fost şef la Poliţie şi Paşapoarte

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite