Magistrații amenință să amâne toate cauzele pe rol, dacă se reduc salariile și pensiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Judecătorii orădeni s-au întrunit vineri, pentru a decide cum să reacționeze la starea actuală în care se află justiția și România în general. Dacă aceasta se va înrăutăţi, magistraţii orădeni sunt decişi să reia protestul suspendat în toamna lui 2009, prin amânarea tuturor cauzelor aflate pe rol.

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Oradea a discutat pe tema crizei din sistemul românesc de justiție,  prin prisma deciziilor clasei politice, adoptate începând din toamna trecută.  Judecătorul Cristian Danileţ, preşedintele  Adunării Generale, spune că revendicările de la protestul din toamnă nu au fost satisfăcute nici până astăzi. Danileț consideră că, prin măsurile intenţionate, de reducere a salariilor şi a pensiilor cetăţenilor, sunt afectate statul de drept şi însăşi democraţia, şi aşa fragilă în România.

Demersuri

Judecătorii orădeni au făcut o cerere către preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a sesiza Curtea Constituţională cu privire la pachetul de acte normative propus de Guvern şi au mandatat Consiliul Superior al Magistraturii să îi reprezinte în toate negocierile cu politicienii. În plus, va fi adresată o solicitare Parlamentului de a nu adopta pachetul de acte normative propus de Guvern.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite