Judeţul Bihor va avea propria companie aeriană, cu zboruri interne şi internaţionale VIDEO

0
0
Air Oradea se va numi compania aeriană locală din judeţul Bihor FOTO: CJ Bihor
Air Oradea se va numi compania aeriană locală din judeţul Bihor FOTO: CJ Bihor

Air Oradea se va numi compania aeriană locală în care municipalitatea orădeană va fi acţionar cu 60% în timp ce Consiliul Judeţean Bihor va deţine 40% din acţiuni, urmând ca acţionarii să decidă în această toamnă dacă vor achiziţiona sau închiria aeronave pentru operarea curselor.

Anunţul a fost făcut, miercuri, de preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, şi primarul municipiului Oradea, Florin Birta, într-o conferinţă de presă comună organizată în faţa Aeroportului Oradea, transmisă şi pe canalele online de socializare.

Cei doi susţin că au pregătit deja actele pentru înfiinţarea companiei.

„La începutul lunii august era anunţată intenţia înfiinţării acestei companii. Suntem în situaţia ca în şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi şi a Consiliului Local de mâine va fi pus materialul în dezbatere. Am făcut săptămâna trecută rezervarea denumirii, se va numi SC Air Oradea SA", a spus primarul Florin Birta, arătând că societatea va avea un capital de aproximativ 300.000 euro şi are ca scop  "dezvoltarea transportului aerian, atragerea de investitori şi turişti în Oradea şi în Bihor, şi crearea unei mase critice de pasageri care să frecventeze Aeroportul din Oradea".

Potrivit edilului, pregătirile pentru înfiinţarea companiei sunt în fază finală, fiind realizat deja planul de afaceri în baza căruia vor fi luate decizii în ce priveşte operarea cu avioane de tip Jet sau cu elice, precum şi dacă acestea vor fi închiriate ori cumpărate.

„În scurt timp vom face şi rezervări de sloturi", a mai spus Florin Birta.

Compania Air Oradea va asigura cel puţin trei zboruri în zilele lucrătoare către Capitală, precum şi a patru curse externe săptămânal către destinaţii europene cu statut de huburi internaţionale. 

„Cert este că, din primăvara anului viitor, vom avea un plan de zbor cu trei curse zilnice între Oradea şi Bucureşti, dus-întors, de luni până vineri, şi două curse în week-end, sâmbătă şi duminică, plus patru curse externe pe săptămână, cu care ne vom conecta la patru hub-uri internaţionale, pe care le vom anunţa într-un viitor apropiat. Acesta este un proiect strategic important pentru Oradea şi Bihor, pentru că asigurând conexiunea aeriană cu Capitala şi cu huburi internaţionale, se va pune Oradea pe harta europeană a dezvoltării", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan. 

Vă recomandăm şi: 

Zece foşti parlamentari din Bihor şi Sălaj au deschis proces şi îşi vor înapoi pensiile speciale

Păţania unui poliţist care a trimis mesaje obscene unei orădence. Cum a fost umilit şi ce a urmat

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite