Păţania unui poliţist care a trimis mesaje obscene unei orădence. Cum a fost umilit şi ce a urmat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orădeanul Sergiu Bunta ar putea ajunge după gratii după ce, împreună cu trei prieteni, a sechestrat un poliţist care-i jignise iubita, ce i-a devenit acum soţie, obligându-l să-şi ceară scuze FOTO: Facebook
Orădeanul Sergiu Bunta ar putea ajunge după gratii după ce, împreună cu trei prieteni, a sechestrat un poliţist care-i jignise iubita, ce i-a devenit acum soţie, obligându-l să-şi ceară scuze FOTO: Facebook

Curtea de Apel Oradea e chemată să dea verdict într-un caz ieşit din comun, având ca inculpaţi patru orădeni care au obligat un agent de poliţie să-şi ceară scuze în genunchi de la prietena unuia dintre ei pe care o jignise cu mesaje indecente.

Cei patru orădeni au fost inculpaţi şi trimişi în judecată pentru lipsire de libertate iar unul dintre ei şi pentru şantaj, acuzaţi fiind că au forţat un poliţist să-i însoţească până într-un apartament şi să-şi ceară scuze de la tânăra căreia i-a trimis nu doar mesaje, ci şi fotografii şi filmuleţe indecente, unele chiar cu caracter pornografic, ba chiar şi fotografii cu cadavre realizate, cel mai probabil, în cadrul unor anchete. 

Potrivit rechizitoriului întocmit în caz de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, incidentul s-a produs pe 6 martie 2019, iar tânăra respectivă avea o relaţie cu orădeanul Şerban Bunta, cu care acum s-a şi căsătorit, având împreună un băieţel.

Bărbatul, care băuse în ziua respectivă, a găsit mesajele poliţistului în care acesta îi recomanda iubitei lui să se apuce de video-chat, să facă sex în grup toţi patru, filmuleţe şi fotografii indecente. Revoltat, l-a sunat cerându-i să se întâlnească pentru a lămuri problema. 

R.B., fost agent la Serviciul de Poliţie Metrou din Capitală, mutat la Oradea, a acceptat. Atât că Bunta s-a prezentat la întâlnire cu trei amici şi înarmaţi cu o sabie, bâtă de baseball, şi un cuţit. Împreună cu doi dintre ei, bărbatul s-a urcat în maşina poliţistului, reproşându-i comportamentul şi limbajul folosit în discuţiile cu prietena lui şi i-a pretins să-şi ceară scuze fetei. Cum însă tânăra nu i-a răspuns la telefon,  Bunta i-a spus subofiţerului să-l însoţească până acasă.

„Îmi pare rău, n-am vrut”

În apartament, subofiţerul a fost pus să-şi sune propria iubită, să-i spună că a înşelat-o şi „să-i relateze faptele sale săvârşite”, iar apoi să îngenuncheze, chiar de două ori, în faţa prietenei lui Bunta, ca să-şi ceară iertare, „sub imperiul ameninţărilor verbale şi cu ajutorul sabiei pe care o lua uneori asupra sa”, spun anchetatorii. 

“Îmi pare rău, n-am vrut să se ajungă aici”, ar fi zis poliţistul, conform declaraţiilor de la dosar, iar apoi, într-un moment de neatenţie al băieţilor a fugit spre uşa apartamentului, strigând disperat: „Ajutor, ajutor, mă omoară!”. Când a ajuns în stradă, spun procurorii, agentul a sunat la 112. 

La judecată

simona pascu

Sergiu Bunta şi cei trei amici ai săi au fost trimişi în judecată  pentru lipsire de libertate în mod ilegal, faptă pedepsită cu închisoare între 1 şi 7 ani de detenţie iar Bunta, separat, şi pentru şantaj(pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani), chestiune pe care avocata acestuia, Simona Paşcu(foto), o consideră o acuzaţie forţată. “Părţii vătămate i s-a cerut să-şi ceară scuze pentru comportamentul indecent iar acuzarea consideră acest lucru un şantaj. Poliţistul ar fi trebuit să aibă decenţa să se abţină de la astfel de aprecieri la adresa unei femei, sau să-şi ceară scuze din oficiu, având în vedere că, în calitate de om al legii, e obligat la un comportament etic şi moral în societate. Clientul meu şi-a recunoscut fapta şi răspunde, în timp ce poliţistul nu a fost sancţionat în vreun fel”, a declarat, pentru adevarul.ro, avocata Simona Paşcu.  

Vină împărţită

Procesul pornit pentru acuzaţia de lipsire de libertate se află acum pe rolul Curţii de Apel Oradea, după ce Judecătoria Oradea i-a condamnat pe cei trei complici ai orădeanului la câte 2 ani de închisoare cu suspendare şi câte 80 zile de muncă în favoarea comunităţii.

Bunta, în schimb, va executa 11 luni şi 20 de zile după gratii. În motivare, magistratul a reţinut în favoarea sa că „atitudinea persoanei vătămate, poliţist de meserie, de a trimite mesaje şi fotografii neadecvate prietenei inculpatului cu care acesta avea o relaţie serioasă, au fost de natură a-i crea acestuia o stare de tulburare şi surescitare nervoasă”, dar i-a reproşat că ar fi trebuit să fie mai cumpătat, fiind sub supraveghere, după o pedeapsă de 8 luni de închisoare încasată în 2018 pentru conducere fără permis şi a cărei aplicare fusese amânată. 

Dosarul de şantaj pornit separat pe numele orădeanului pe marginea aceluiaşi incident a fost înaintat recent Judecătoriei Oradea şi se află în Cameră Preliminară.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Zece foşti parlamentari din Bihor şi Sălaj au deschis proces şi îşi vor înapoi pensiile speciale

Nepoata părintelui Arsenie Boca are 90 ani şi s-a retras în Bihor. Micile miracole care i-au salvat viaţa VIDEO

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite