Ion Govoreanu, patronul magazinelor Trei G, cere să fie cercetat în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Ion Govoreanu, patronul magazinelor Trei G din Oradea, a făcut recurs împotriva deciziei judecătorilor Tribunalului Bihor, care au eliberat joi noaptea un mandat de arestare pentru 29 de zile, pe numele lui.

"Clientul meu a pledat nevinovat în faza de urmărire penală şi la propunerea de arestare preventivă. Am făcut recurs şi luni sau marţi se va judeca la Curtea de Apel Oradea", a declarat Ioan Banciu, apărătorul lui Govoreanu. Împreună cu Govoreanu au mai fost arestaţi doi dintre asociaţii acestuia, Sorin Măgureanu şi Viorel Ducica, ambii administratori la mai multe societăţi comerciale controlate de patronul orădean. "Clienţii mei nu se fac vinovaţi de faptele ce li se impută", a precizat Şerban Cighir, apărătorul celor doi.

Acuzaţi de evaziune

Ion Govoreanu alături de cinci dintre asociaţii lui, Sorin Măgureanu, Viorel Ducica, Emil Pop, Constantin Mitu şi Marinela Triculescu sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Celor cinci li se impută 15 milioane de euro, prejudiciu adus statului. Govoreanu, Măgurean şi Ducica au fost reţinuţi miercuri pentru 24 de ore şi prezentaţi instanţei pentru arestare. Procurorii susţin că afaceristul orădean a fost cel care i-ar fi cooptat pe cei cinci şi ar fi pus bazele unei reţele de firme prin intermediul cărora au înşelat statul. Anchetatorii au stabilit că cei şase asociaţi s-au folosit de nouă firme care au simulat achiziţii de produse petroliere şi alimentare de la alte trei firme, aflate în insolvenţă şi controlate de Govoreanu. „ În realitate, produsele au fost vândute şi facturate direct de la depozite şi producători către beneficiari finali, dar cu aplicarea TVA aferentă, introducerea în circuitul comercial a firmelor în insolvenţă şi a firmelor tip "bidon" fiind doar formală, scriptică, în scopul de a acumula în sarcina acestora din urmă plata taxei pe valoare adăugată colectate", se arată în comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite