Ioan Mang a fost reales preşedinte al PSD Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IOAN MANG
IOAN MANG

Fostul ministru al Învăţământului, Ioan Mang a fost reales în fucţia de preşedinte al Partidului Social Democrat Bihor. Aproximativ 600 de delegaţi prezenţi la Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor au votat în unanimitate, prin ridicarea mâinii, pe Ioan Mang ca preşedinte, el fiind de altfel şi singurul candidat,  cât şi membrii Consiliului Judeţean şi delegaţii la Congresul PSD din 19-20 aprilie.

Ioan Mang a prezentat un scurt raport de activitate, menţionând că, în urmă cu cinci ani, PSD Bihor era pe locul patru între partidele din Bihor, la mare distanţă de locul trei, iar la alegerile de anul trecut, filiala a obţinut "cel mai bun scor din istoria PSD Bihor". El a precizat că social-democraţii au şase consilieri locali în Oradea, iar în Consiliul Judeţean, pondere aproape egală cu liberalii. "Am fost nevoiţi să facem restructurări masive în câteva organizaţii", a afirmat Mang, care a lăudat rezultatele obţinute în comunele Uileacu de Beiuş, Finiş, Ceica, Pomezeu şi Drăgeşti. De asemenea, acesta a precizat că filiala are peste 400 de membri de etnie maghiară, acesta fiind unul dintre motivele pentru care PSD a obţinut rezultate bună în zonele maghiare.

În cadrul Conferinţei Judeţene au fost adoptate patru rezoluţii: una de susţinere a candidaturii lui Ioan Rus pentru funcţia de vicepreşedinte pentru Regiunea Nord-Vest, una pentru susţinerea candidaturii lui Victor Ponta, respectiv a lui Liviu Dragnea pentru funcţiile de preşedinte, respectiv preşedinte executiv, o a treia rezoluţie pentru însuşirea de către PSD ca prioritate şi găsirea unor soluţii de finanţare a proiectelor de infrastructură rutieră din Bihor (autostrada Transilvania, DN Oradea-Deva, Oradea-Zalău şi Oradea-Cluj), iar a patra prin care se susţine procesul de regionalizare şi se solicită ca Oradea să fie una dintre capitalele viitoarelor regiuni.

La Conferinţa Judeţeană au fost prezenţi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, foştii miniştri Ioan Rus şi Vasile Dâncu, precum şi partenerii locali ai social-democraţilor: Cornel Popa şi Ilie Bolojan, din partea PNL Bihor, Alexandru Kiss şi Szabo Odon, din partea UDMR, Traian Bodea, din partea PC, respectiv Ioan Hulea, din partea PPDD.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite