Indiferenţa mamei a ucis-o. O fetiţă de trei ani a căzut pe scara blocului şi a fost lăsată să zacă în pat până a intrat în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetita nu a mai putut fi salvata
Fetita nu a mai putut fi salvata

Tragedie la Oradea. O fetiţă de 3 ani jumate a murit din neglijenţa mamei şi a unor prieteni de familie. Fetiţa a căzut de pe scări, în cursul zilei de vineri, iar duminică starea i s-a agravat, fiind transportată la spital de un echipaj SMURD. Din păcate, pe drum a intrat în stop cardio-respirator, şi nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

Fetiţa de trei ani jumate a fost lăsată, de mamă, la nişte prieteni care aveau copii de aceeaşi vârsta. Vineri după amiază, copiii se jucau pe casa scări, iar la un moment dat fetiţa a căzut.

A suferit mai multe leziuni, dar nici mama şi nici familia care o îngrijea nu au considerat necesar să o ducă la un medic.

“De vineri până duminică, fetiţa nu a beneficiat de îngrijiri medicale. Mama a vizitat-o vineri şi a văzut starea copilei, dar nu a luat nicio măsură”, a precizat procurorul Maria Cotrău, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

În cursul zilei de duminică, starea copilei s-a agravat, printr-un apel la 112 s-a solicitat intervenţia unui echipaj medical. La faţa locului a ajuns o ambulanţă, care a găsit fetiţa în comă şi a solicitat intervenţia echipajului de Terapie Intensivă din cadrul SMURD.

“Fetiţa avea multiple leziuni la nivelul toracelui, capului şi membrelor, inclusiv mai vechi. A fost găsită în stare gravă, fiind transportată la spital. Din păcate, pe drum a intrat în stop cardio respirator, şi nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare”, a afirmat dr. Beres Zsolt, de la SMURD.

În urma efectuării autopsiei, se pare că fetiţa ar fi putut muri ca urmare a căderi de la înălţime, de la nivelul scărilor. Totuşi, se ridică un mare semn de întrebare, şi anume, de ce nu a fost dusă la medic.

“Dosarul va fi trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru continuarea cercetărilor. Se va face urmărirea penală “in rem”, cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă”, a mai precizat procurorul Maria Cotrău.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite