Ilie Bolojan ia apărarea consilierului care a dat declaraţii controversate despre războiul din Ucraina: „E liber să zică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Bolojan şi Csomortanyi Istvan SURSA FOTO Laura Gal
Ilie Bolojan şi Csomortanyi Istvan SURSA FOTO Laura Gal

Csomortanyi Istvan, consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, va rămâne în funcţie după ce a acuzat Uniunea Europeană de „ipocrizie", pentru sprijinul acordat Ucrainei. El a cerut maghiarilor din Ardeal să nu intervină în conflictul Rusia-Ucraina.

Deşi declaraţiile lui Csomortanyi au stârnit reacţii în spaţiul public, mai multe voci cerându-i demisia pentru propagandă pro-rusă, Ilie Bolojan a declarat, vineri, în finalul şedinţei Consiliului Judeţean, că „fiecare este liber să-şi exprime opinia, fie ea şi deranjantă pentru unii”. 

„Dânsul are o dublă calitate. Este şi consilier în cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean, dar este şi un om politic. Nici într-o comunitate, nici într-o organizaţie, nici într-o redacţie de ziar, nici într-un partid nu vom avea păreri unanime despre un subiect sau altul. Dacă există colegi care au păreri diferite de noi sau de o anumită majoritate şi îi sancţionăm pentru asta, ne întoarcem la nişte perioade pe care nu le dorim cu toţii", a explicat şeful CJ Bihor.

E treaba lui 

Ilie Bolojan a explicat că, atâta timp cât îşi îndeplineşte sarcinile de serviciu, consilierul său “are dreptul să facă ce declaraţie consideră”. 

„Fiecare coleg din Consiliul Judeţean are dreptul să facă ce declaraţie consideră. Nu cred că se pune problema să renunţ la o colaborare cât timp, din punct de vedere al Consiliului Judeţean, îşi face datoria", a spus Bolojan.

Într-o declaraţie făcută în urmă cu o săptămână în limba maghiară şi postată pe pagina organizaţiei politice, în calitate de co-preşedinte al Alianţei Maghiare din Transilvania, Csomortányi István a arătat că maghiarii din Transilvania, la fel ca toate naţiunile Europei Centrale, „trebuie să rămână în afara conflictului dintre Ucraina şi Rusia şi dintre Est şi Vest”. 

„Vom plăti noi preţul gazului şi combustibilului, ale căror tarife vor exploda în mijlocul unei crize energetice care deja ne împovărează, nemaivorbind de o posibilă stare de război. Noi, maghiarii din Transilvania, nu datorăm credinţă niciunei părţi”, a arătat Csomortányi.

Vă recomandăm şi: 

Declaraţie şocantă a consilierului lui Ilie Bolojan: „Nu e războiul nostru. Ucraina este duşmanul tuturor cetăţenilor săi“

Românii sunt îngrijoraţi. Cerere dublă de paşapoarte biometrice la 12 zile de la începutul războiului

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite