Hotelul Tineretului, cumpărat la licitaţie de Primăria Oradea. Cât a costat

0
0

Primăria Oradea a cumpărat Hotelul Tineretului din Oradea care a aparţinut Fundaţiei Române pentru Tineret Bihor, succesoarea Uniunii Tineretului Comunist (UTC).

“La licitaţia publică de azi au participat Primăria Oradea, Biserica Speranţa, firma care a construit cartierul Prima şi o persoană fizică. S-a ajuns la suma de 1.836.000 lei, o sumă oferită atât de Primărie, cât şi de Biserica Speranţa, dar departajarea s-a făcut în funcţie de creanţele pe care Primăria Oradea le avea de recuperat de la Fundaţia Română pentru Tineret care administra această clădire. În acest mod, clădirea va intra în proprietatea municipiului”, a declaratAnca Sas, purtător de cuvânt al Primăriei Oradea. 

Viceprimarul Florin Birta, care a fost mandatat de Consiliul Local să participe la licitaţie, a declarat că fiind un hotel în imediata apropiere a Sălii Sporturilor, municipalitatea intenţionează să îl renoveze şi să îl modernizeze pentru a găzdui toţi sportivii Clubului Sportiv Municipal Oradea, care în prezent sunt cazaţi în diferite locaţii închiriate din oraş. 

Clădirea din patrimoniul fostului UTC a fost scoasă la licitaţie de către ANAF, în contul datoriilor către bugetul local şi al statului de peste un milion de lei acumulate de-a lungul timpului de proprietarul acestuia, Fundaţia pentru Tineret Bihor. Hotelul a fost evaluat la aproximativ 385.000 de euro, dar cum la prima licitaţie, de anul trecut, nu s-a prezentat nimeni, suma a fost scăzută cu 25% pentru licitaţia de joi care a pornit de la un preţ de 1,3 milioane de lei, fără TVA. 

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite