FOTO Zeci de grefieri orădeni au protestat în faţa Palatului de Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grefieri orădeni au protestat vineri, timp de o oră, în faţa Palatului de Justiţie faţă de o serie de probleme cu care se confruntă la locul de muncă, precum lipsa unui statut profesional, inechităţi salariale sau refuzul plăţii orelor suplimentare.

“Protestul spontant este legat de problema noastră, a grefierilor. Am muncit foarte mult. Nu e normal. Un om dacă are un salariu fix şi e plătit la 8 ore, nu înţeleg de ce trebuie să fie obligat să stea peste program. Este un volum extraordinar de mare de muncă şi nimeni nu vrea să înţeleagă.  Noi am tăcut până acum, noi nu vrem să ne ţigănim, dar facem permanenţă, facem de serviciu. Poliţistul, spre exemplu, este plătit cu ore suplimentare. Noi stăm ore suplimentare, facem referate şi nu suntem plătiţi pentru că ni s-au scos orele suplimentare, dar nu ni se acordă nici zile libere. Este o problemă de salarizare, de personal, de condiţii normale. Este normal să fie un grefier-un procuror, un grefier-un judecător, şi o rezervă. Nu e normal să fie un grefier la 3 sau 4 judecători. Cerem să fim respectaţi şi plătiţi după cât muncim”, a afirmat  liderului sindical al personalului auxiliar din instanţele orădene.

Protestele nu au afectat în niciun fel activitatea instanţelor, întrucât grefierii care erau implicaţi în activităţi programate au intrat în sala de judecată. 

Prin acţiunea lor, grefierii orădeni s-au raliat protestelor din ţară pentru susţinerea Federaţiei Naţionale Sindicale Projust care a anunţat, pentru vineri, pichetarea sediului Ministerului Justiţiei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite