FOTO Românul asasinat în Costa Rica a fost victima unui atac armat şi în iunie. Cum a scăpat atunci cu viaţă

0
0

Orădeanul asasinat, marţi, 10 septembrie, împreună cu iubita sa, fotomodelul Raquel Maria Gamboa Mora, în Costa Rica, a fost vizat de un atac similar şi la începutul acestei veri, agresorii trăgând şi atunci mai multe focuri de armă asupra maşinii, care l-au rănit în şold şi în gleznă.

GALERIE FOTO

Potrivit publicaţiei teletica.com, care citează o declaraţie a directorului Departamentului de Investigaţii Judiciare din cadrul Curţii Supreme de Justiţie Costa Rica, Walter Espinoza, atacul precedent s-a produs pe 22 iunie a.c., în jurul orei 13.00, în districtul Uruca din San José.

Maşina condusă de orădean a fost urmărită de o motocicletă pe care se aflau două persoane. Pasagerul de pe motor a tras mai multe focuri de armă asupra autoturismului în care se afla românul, după care cei doi s-au îndepărtat şi s-au oprit să vadă dacă şi-au atins ţinta. Observând că românul trăieşte, s-au întors, dar au auzit sirenele maşinilor de poliţie, motiv pentru care au fugit.

Românul a fost transportat la spital şi şi-a revenit după câteva săptămâni, însă marţi, a fost atacat, din nou, pe o stradă aglomerată dintre primăria localităţii Alajuelita şi un parc în care aveau loc mai multe festivităţi. 

Doi motociclişti s-au oprit lângă maşina în care se aflau românul şi prietena sa, au deschis focul asupra maşinii, 8 gloanţe nimerindu-l pe orădeanul aflat la volan, iar 4 pe iubita sa.

Potrivit lui Espinosa, citat de teletica.com, poliţiştii care anchetează cazul dublei crime iau în calcul atât varianta unei reglări de conturi între cartelurile de droguri, cât şi pe cea a unei crime pasionale.

Cercetările sunt în curs. Anchetatorii au ridicat mai multe înregistrări de pe camerele de supraveghere din zonă, “esenţiale pentru identificarea atacatorilor”, după cum a spus Espinosa, care a cerut şi ajutorul populaţiei, indicând un număr de telefon unde oamenii pot lăsa informaţii despre caz.

Pe de altă parte, preşedintele Carlos Alvarado Quesada a declarat că românul pare fi una dintre victimele unui război care are loc în interiorul bandelor de traficanţi de droguri din tara sa.

Cărăuş al interlopilor din Timişoara

Românul a fost "cărăuş" de cocaină pentru un periculos clan interlop din Timişoara profilat pe traficul internaţional de droguri, bărbatul, originar din Oradea fiind racolat imediat după terminarea liceului de Iulian Bob, un român cu reşedinţa în Canada care şi-a creat la sfârşitul anilor '90 cea mai puternică grupare de trafic internaţional de cocaină din România. 

Reţeaua a fost destructurată în 2003, de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Timişoara sub coordonarea procurorului Ciprian Nastasiu, la vremea respectivă anchetator la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, ajuns celebru ulterior ca procuror al DIICOT, care a instrumentat iniţial cazul lui Omar Hayssam. 

Drogurile erau procurate de Iulian Bob, din Costa Rica şi Guatemala, printr-o filieră cu ramificaţii în Columbia. De racolarea cărăuşilor şi de organizarea transporturilor spre Europa se ocupau atât el, cât şi un alt membru al grupării, Cristinel Alexa.

George Oţelac a fost prins pe 27 iulie 2000, pe aeroportul Juan Santamaria din San Jose, cu 20 de kilograme de cocaină dosită într-un recipient de plastic pentru vin. Practic, cocaina era diluată în vin, după o metodă de trafic aflată la vremea respectivă în stadiu incipient. Drogul urma să ajungă la Timişoara, pe relaţia Costa Rica - Amsterdam - Bucureşti. 

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite