FOTO Prinţul Dimitrie Sturdza vânează la Balc. Protest organizat de Vier Pfoten la a noua vânătoare a lui Ion Ţiriac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânătoarea de la Balc 2013  FOTO: Florina Barbu
Vânătoarea de la Balc 2013  FOTO: Florina Barbu

Invitaţii lui Ion Ţiriac au petrecut vineri seara, 11 ianuarie, iar sâmbătă, 12 ianuarie, vor lua parte la două partide de vânătoare

UPDATE 11.40  La fel ca şi anul trecut, pe domeniul de la Balc, au ajuns apărători ai animalelor. Este vorba de membri ai Asociaţiei Vier Pfoten şi ai Alianţei pentru Combaterea Abuzurilor. Dacă anul trecut, manifestanţii au ales să joace tenis în faţa domeniului omului de afaceri român, în acest an, aceştia vor ridica în aer un balon cu mesajul „Stop Killing. Play Tennis!“.

Protestatarii au cerut omului de afaceri să facă din „Balc Arena Killing“ „Balc Arena Tennis“.

Balonul va fi ridicat peste câteva minute. Manifestanţii spun că au ales această modalitate de protest pentru ca invitaţii lui Ţiriac să vadă şi să înţeleagă mesajul.

Reprezentanţii Asociaţiei Vier Pfoten au făcut apel la ministrul Mediului, Rovana Plumb, care este un apărător al naturii şi al animalelor, şi speră să găsească înţelegere şi, în acelaşi timp, să reuşească să stopeze ce se petrece în fiecare an la Balc, unde sute de mistreţi cad pradă puştilor.

Totodată, Alianţa pentru Combaterea abuzurilor a depus o sesizare către Ministerul d eInterne semnalând modul ilegal de utilizare a puştilor. Şi în următoarele minute e aşteptat să ajungă la Balc un echipaj al poliţiei care să verifice cele semnalate. Ţiriac ar putea primi o ” vizită“ din partea poliţiştilor de la departamentul de arme din judeţul Bihor.

Protestul este unul spontan, astfel că nu se ştie cât va dura şi dacă autorităţile vor lua atitudine împotriva manifestanţilor.

Vânătoarea de la Balc, judeţul Bihor, are loc pentru al nouălea an consecutiv.  Printre invitaţi se numără şi Prinţul Dimirie Sturdza, care în ultimii doi ani a fost absent.
Sâmbătă, 12 ianuarie, sunt programate două partide de vânătoare. Prima a început la ora 9.00, iar a doua va începe după prânz.

Majoritatea invitaţilor lui Ţiriac au aterizat pe aeroportul de la Debrecen în timp ce doar patru oameni de afaceri din România au ales aeroportul din Oradea.

Pentru cele două zile de vânătoare, gonacii vor primi 100 de lei şi carne de mistreţ iar vânătorii, 140 de lei şi carne de mistreţ.

Vom reveni cu informaţii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite