FOTO O nouă licitaţie pentru parcarea din strada Independenţei. Ce probleme au apărut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se reia licitatia
Se reia licitatia

Au fost oprite lucrările la parcarea subterană de pe strada Independenţei, în prezent fiind în curs o nouă procedură de licitaţie pentru finalizarea investiţiei. Decizia a fost luată după ce primul proiect s-a dovedit cu probleme, iar noul proiect prevede o investiţie cu 50% mai mare decât cea estimată iniţial.

La sfârşitul lunii mai, consilierii locali au aprobat actul adiţional la acordul de asociere încheiat între municipiul Oradea şi RDS&RCS, în vederea realizării parcării subterane de pe strada Independenţei.

La acea dată primarul Ilie Bolojan anunţa că proiectantul iniţial a fost schimbat deoarece proiectul „avea deficienţe serioase”, iar proiectarea a fost încredinţată unui alt arhitect. „În urma reproiectării acestei parcări, valoarea estimată a lucrărilor a crescut cu aproape 50% faţă de valoarea estimată iniţial”, preciza Bolojan.

Edilul a menţionat că, în aceste condiţii, s-a luat decizia sistării lucrărilor şi supunerea spre aprobare a noii sume de către cei doi parteneri. Odată primit acordul atât din partea societăţii, cât şi a CLO, a fost scos la licitaţie restul de lucrări. „Termenul limită pentru înscrierea pe SEAP în vederea participării la licitaţie este data de 7 august 2018, ora 15.00, când va avea loc deschiderea ofertelor.

Parcarea subterană din str. Independenţei va fi o construcţie cu trei nivele subterane, fiind prevăzută cu 460 locuri de parcare. Conform memoriului tehnic de execuţie, suprafaţa totală a terenului este de 4.956 mp. Noua valoare a investiţiei este de 28,6 milioane lei fără TVA, termenul de finalizare a lucrării fiind de un an de la data semnării contractului”, a anunţat, luni, Administraţia Domeniului Public Oradea.

Reamintim că primul contract de execuţie a lucrărilor s-a ridicat la 24 milioane lei, fiind realizate şi decontate lucrări în valoare de 3,1 milioane lei (aproximativ 15%). Potrivit municipalităţii, RCS&RDS a suportat toate costurile de proiectare.

Municipalitatea speră că în această toamnă vor putea fi reluate lucrările, astfel încât anul viitor această parcare să fie gata.

„Această lucrare s-a lungit din păcate din cauza deficienţelor de proiectare şi asta înseamnă un deranj pentru cei care locuiesc în zona centrală, iar cei care doresc să ajungă în centru nu vor avea spaţii de parcare decât cu un an şi jumătate întârziere, lucru pentru care ne cerem scuze”, declara primarul Ilie Bolojan.

OradeaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite