FOTO Noi angajamente pentru campusul şcolar Partenie Cosma. Când va fi finalizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campusul scolar
Campusul scolar

Cea de-a doua etapă de lucrări de la campusul şcolar va fi finalizată, potrivit noilor angajamente, la începutul lunii aprilie. Investiţia ar fi trebuit să fie predată anul trecut, însă cum acest lucru nu a fost posibil, întreaga sarcină financiară a fost preluată, din 1 ianuarie, de către bugetul local.

Lucrările la campusul şcolar din zona Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai" au ajuns la stadiul de finisări. Termenul până la care investiţia realizată pe bani europeni trebuie finalizată, fără a fi nevoiţi să restituim întreaga sumă nerambursabilă, este 30 iunie a.c.

Oricum, lucrările care s-au realizat aici după 1 ianuarie vor fi plătite de către Primăria Oradea. În acest sens, Primăria a accesat un credit, suma prevăzută pentru finalizarea lucrărilor de la campus fiind de 7,4 milioane de lei.

Conform noilor angajamente, întreaga investiţie se va finaliza la începutul lunii aprilie a.c. Proiectul derulat aici presupune construirea a şapte corpuri importante de clădire: şcoală cu 24 săli de clasă, un cămin internat cu 300 locuri, o cantină şi un club, garsoniere pentru cadre didactice, ateliere şcolare, respectiv o sală de sport. Valoarea contractului de execuţie se ridică la 33.995.563,70 lei inclusiv TVA. Lucrările se află în diferite stadii de execuţie.

La corpul de clădire care va găzdui sălile de cursuri, procentul de realizare este de 96%. În prezent se lucrează la montarea obiectelor sanitare, finalizarea finisajelor interioare, curăţenie.

La internat s-au finalizat lucrările în proporţie de 80% şi se lucrează la montarea obiectelor sanitare şi finalizarea finisajelor interioare. Cel mai mic procent se înregistrează la cantină şi club (70%).

Garsonierele pentru cadrele didactice mai au un pic şi aproape că pot fi ocupate. Impresionantă este dimensiunea sălii de sport. În plus, ea va fi prevăzută, la solicitarea profesorilor de sport şi antrenorilor, cu parchet elastic specific.

Se mai lucrează la trasarea drumurilor şi aleilor, acestea fiind executate în procent de 90%. În ce priveşte împrejmuirile, lucrările abia au atins gradul de 60%. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, până în prezent au fost decontate lucrări în valoare de 19.331.206,27 lei fără TVA, respectiv 70% din valoarea totală.

„Realizarea Campusului Şcolar este un proiect tipizat, însă este singurul din România care prevede două corpuri de şcoală, iar clădirile moderne şi spaţioase vor asigura toate condiţiile necesare elevilor care vor studia în noua instituţie şcolară", a precizat viceprimarul Huszar Istvan.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite