FOTO Elevii bihoreni îşi doresc "Şcoală fără violenţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a şaptea ediţie a concursuşlui de tematică preventivă "Şcoala fără violenţă" a avut loc la liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea. Este vorba despre un concurs adresat elevilor de gimnaziu, organizat de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Bihor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi cu cei ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”.

“Competiţia are ca scop formarea unei conduite în rândul tinerilor menită să prevină manifestarea violenţei în mediul şcolar. Printre obiectivele concursului se numără implicarea tinerilor în activităţi preventive, optimizarea mesajelor preventive şi diversificarea canalelor prin care acestea sunt transmise tinerilor, astfel încât să fie cât mai apropiate caracteristicilor de vârstă ale acestora şi, nu în ultimul rând, consolidarea parteneriatului Poliţie – Şcoală”, a pecizat Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

14 echipaje de elevi au concurat pentru a-şi dovedi cunoştinţele în materie de prevenire a violenţei în mediul şcolar.

Competiţia a constat în parcurgerea a trei probe, una teoretică, în cadrul căreia elevii au avut de răspuns la un chestionar cu 10 întrebări cu tematică preventivă, una practică, în cadrul căreia concurenţii au prezentat o scenetă cu mesaj nonviolent. Expresivitatea, originalitatea, legătura conţinutului cu tema, precum şi alte asemenea criterii, i-au animat pe elevi într-o strânsă luptă pentru locurile fruntaşe.

În cadrul celei de-a treia probe, a secţiunii de afiş, a fost realizat un poster  cu mesaj reprezentativ pentru prevenirea delincvenţei juvenile.

În urma parcurgerii probelor din concurs, premiul I a revenit echipajului format din elevii Şcolii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” din Municipiul Oradea, locul al – II – lea a fost adjudecat de echipa Colegiului Tehnic din Vadu Crişului, iar echipajul de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” s-a clasat pe locul al III – lea.

De asemenea, au fost acordate şi premii speciale, două pentru „Cel mai bun moment artistic”, obţinute de echipajele de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Roman” din Auşeu şi de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” din Municipiul Oradea, iar alte două premii au fost acordate pentru „Cel mai bun afiş preventiv”, echipajelor de la Şcoala Gimnazială din Butani şi de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca.

În cadrul concursului, elevii au promovat mesaje precum „Violenţa ucide”, „Violenţa nu are ce căuta în viaţa mea”, „Fii inteligent. Nu judeca cu pumnul!”, „Nu lăsa violenţa să te învingă”, ”Violenţa este arma celor slabi, demonstrează că eşti puternic”, „Alege-ţi cu grijă prietenii”, „Tu poţi să-ţi controlezi libertatea”, „Spune NU tuturor celor ce promovează violenţa” .

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite