FOTO Desfăşurare de forţe în Parcul 1 Decembrie din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exercitii demonstrative de Ziua Poliţiei
Exercitii demonstrative de Ziua Poliţiei

Arme, mascaţi,câini sau poliţişti care neutralizează bombe au f[cut senzaţie de Ziua Poliţiei Române, în parcul 1 decembrie din Oradea. Cei mai încântaţi au fost copiii, care, şi în acest an, au venit în număr mare şi au îndurat frigul pentru a asista la demonstraţiile poliţiştilor.

Manifestările au început la ora amiezii, când oficialităţile locale şi judeţene, alături de şefii poliţiei bihorene, au urcat pe platoul statuii Ostaşului necunoscut din Parcul 1 Decembrie pentru a transmite mesajul lor poliţiştilor bihoreni. A fost prezent Cornel Popa, preşedinte CJ Bihor, Claudiu Pop, prefectul judeţului Bihor, şi Ovidiu Mureşan, viceprimar al municipiului Oradea.


În deschidere,inspectorul principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor, a prezentat un scurt istoric al Poliţiei Române, care îşi sărbătoreşte Ziua, an de an, pe 25 martie, dată ce coincide cu sărbătoarea creştină de Bunavestire. "La Mulţi Ani!" le-atransmis  Liviu Popa celor aproximativ 1.300 de poliţişti bihoreni şi i-a îndemnat ca pe viitor să îşi facă treaba la fel de bine ca şi până în prezent.


După ce şi-au premiat participanţii la diferitele concursuri pe care le-au organizat, dar şi pe cei alături de care au avut o bună colaborare, au urmat un moment mult aşteptat: exerciţiile demonstrative.
Echipe mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici cu demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor.

Poliţiştii au exemplificat cum sunt scoşi din maşină infractorii şi cum se procedează într-o situaţie de luare de ostatici. Pirotehnişti au reuşit să dezamorseze o bombă, fără ca cineva să fie rănit.  Nu a lipsit nici parade de defilare, paradă în care a fost prezentată tehnica şi dotarea poliţiştilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite