FOTO Cum arată blocul operator modern, cu 10 săli de operaţie, de la Spitalul Judeţean din Oradea. Investiţia depăşeşte 5 milioane de euro

0
0
Au fost investiti peste 5 milioane de euro Foto-Claudia Bonchis
Au fost investiti peste 5 milioane de euro Foto-Claudia Bonchis

A fost inaugurat blocul operator cu 10 săli de operaţie de la etajul III al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, în valoare de 5 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene, din fonduri ale administraţiei locale şi din fondurile proprii ale spitalului.

Secţia de cardiologie intervenţională a fost realizată în 2013 prin proiectul Centrul Euroregional de Intervenţie Cardio-vasculară Invazivă „Viva Anima” şi a beneficiat de finanţare nerambursabilă în proporţie de 98%. La etajul III al spitalului, se află  noul bloc operator cu cele 10 săli de operaţie ce deservesc toate specialităţile chirurgicale din unitatea medicală.

„Proiectul a avut o valoare de 5 milioane de euro, dar a mai crescut pentru a acoperi dotările. Este funcţional în acest moment. Îi mulţumesc domnului ministru că ne-a onorat cu prezenţa la inaugurarea acestui bloc operator”,  a spus managerul Gheorghe Carp.

„Dincolo de faptul că e finalizat şi arată foarte bine, blocul acesta operator reprezintă o nevoie a secolului în care ne aflăm şi conceptul în sine, aşa cum a fost el structurat, este unul la zi. Cred că s-au putut face toate acestea printr-un management corect, performant. Modelul pe care l-au găsit orădenii, cum au făcut achiziţiile în spitale şi alte elemente de management, dublate de o descentralizare care s-a făcut la modul corect şi în care autorităţile locale au fost implicate în mod real în interesul comun pe care-l reprezintă sănătatea cetăţenilor din Bihor, duce la astfel de lucruri”, a spus, la rândul său, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu.

Blocul operator cuprinde zece săli de operaţie: Sala 1 – chirurgie plastică şi arşi; Sala 2 – chirurgie generală pentru Secţia Chirurgie generală II; Sala 3 – chirurgie generală pentru Secţia Chirurgie Generală I; Sala 4 – neurochirurgie; Sala 5 – oftalmologie; Sala 6 – chirurgie buco – maxilo- facială şi ORL; Sala 7 şi 8 – ortopedie; Sala 9 şi 10 – urgenţe chirurgicale şi ortopedie. La toate acestea se adaugă alte spaţii conexe ce deservesc activitatea medicală, precum sală pre şi postoperatorie.

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite