Filmul românesc „Europolis”, cu Adriana Trandafir, rulează la cinema Libertatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Genul filmului: dramă și fantastic
Genul filmului: dramă și fantastic

La cinema Libertatea rulează săptămâna aceasta filmul românesc „Europolis" cu Adriana Trandafur și Aron Dimeny, în regia lui Cornel Gheorghiță. Prețul unui bilet este de opt lei, iar elevii și studenții vor plăti un preț redus, de cinci lei.

Europolis este un eastern balcanic - încântat de universul fantastic al prozei lui Mircea Eliade, spune Cornel Gheorghiţă. În micul port al Sulinei soseşte o telegramă din Franţa: Luca, pe care toată lumea îl ştia îngropat de mai bine de 50 de ani în cimitirul de la marginea oraşului, tocmai a murit. Sora lui, Magdalena (interpretată de Adriana Trandafir), însoţită de fiul ei, Nae (jucat de Áron Dimény), trebuie să plece în Franţa pentru a lua în primire "moştenirea". Ajunşi la celălalt capăt al continentului, pe malul Atlanticului, cei doi îl întâlnesc pe şamanul Ata (Joseph Otteno), prietenul cel mai bun al lui Luca. El le dezvăluie ultima dorinţă a acestuia înainte să moară. Moartea lui Luca le marchează drumul de întoarcere mai mult decât Magdalena şi Nae şi-ar fi putut închipui. În această tranziţie instabilă, sufletul întâlneşte îngerii, vămile văzduhului, diavolii, îngerii păzitori, spune regizorul.

Filmul rulează astăzi și în zilele de 9, 10, 11 și 123 decembrie de la orele 17.00 și 19.00. Mai multe informaţii pe adresa de mail cinemalibertatea@gmail.com şi facebook

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite