Femeie de 72 de ani din Oradea, membră a unei reţele de traficanţi de droguri zombi. Stupefiantele erau cumpărate cu bitcoin de pe internet

0
0
droguri

O femeie în vârstă de 72 ani dar şi un minor de 15 ani făceau parte dintr-o reţea de traficanţi de etnobotanice "Zombi" destructurată, miercuri, de procurorii DIICOT Oradea, în urma percheziţiilor şi audierilor 8 persoane fiind reţinute.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea DIICOT, au făcut, miercuri dimineaţă, 10 percheziţii domiciliare în patru localităţi din judeţul Bihor, la membrii unei grupări specializate în "operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive".

Poliţiştii au descoperit mai multe feluri de substanţe psihoactive şi droguri de mare risc, iar 13 persoane au fost conduse la audieri.

"În urma percheziţiilor, efectuate pentru documentarea activităţii infracţionale a 13 persoane, cu vârste cuprinse între 15 şi 72 de ani, toate din judeţul Bihor, au fost descoperite cantităţi de materie vegetală psihoactivă, ambalată atât în doze, cât şi în pungi, substanţă sub formă de cristale, pentru prizat, pastile ecstasy şi bani care ar proveni din activitatea infracţională", se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor. 

Totodată, poliţiştii au găsit recipise care dovedesc achiziţionarea de bitcoin, "cu care ar fi fost cumpărate, de pe internet, substanţele psihoactive".

"Au fost descoperite şi ridicate în vederea cercetărilor 234 de grame de materie vegetală psihoactivă, 33 de doze conţinând materie vegetală psihoactivă, 26 de pastile de ecstasy şi 30 de comprimate. De asemenea, au fost ridicaţi 1.480 de lei", se mai precizează în informarea poliţiştilor.

Traficanţii percheziţionaţi de DIICOT Oradea vindeau etnobotanice cu efect „Zombi” în tot judeţul, în urma descinderilor care au vizat şi persoane din celebrul bloc "Nato" din cartierul de romi Voltaire din Oradea. Opt persoane, între care şi femeia de 72 ani, au fost deja reţinute. 

Femeia de 72 ani, poreclită „Momo”, (sinonim al cuvântului bunică, în limba maghiară) vindea etnobotanice în apropierea liceului Emanuel din Oradea, fiind cea de la care au cumpărat etnobotanicele şi tinerii filmaţi înţepeniţi în poziţii nefireşti pe Bulevardul Decebal, în apropierea aceluiaşi liceu, în luna decembrie a anului trecut

Fiica ei, internată deja în trei rânduri la spital pentru consum de etnobotanice, este în prezent arestată în Danemarca.

Ancheta în caz a fost declanşată la sfârşitul anului trecut iar pentru dovedirea grupării, procurorii DIICOT Oradea au autorizat efectuarea mai multor achiziţii de droguri de către investigatori sub acoperire. 

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri