Fără concluzii, la un an de la moartea Patriciei, decedată după ce mâncat din cremeș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetiţa de cinci ani a murit după ce a mâncat o prăjitură cu Salmonella. Familia îndoliată s-a reunit astăzi la parastasul de un an, fără a şti, oficial, dacă medicii au tratat-o sau nu greşit pe micuţă.

La un an de la moartea Patriciei Aktaa, fetiţa de cinci ani care a murit după ce a mâncat o prăjitură cremeş cu Salmonella, familia şi cunoscuţii au participat la parastasul în amintirea sa, la biserica ortodoxă cu hramul Înălţarea Domnului, din strada Izvorului. Familia Patriciei aşteaptă încă rezultatele expertizelor care ar trebui să arate dacă fetiţa ar fi putut fi salvată, dacă medicii Lenard Ildiko şi Georgeta Călinescu ar fi luat toate măsurile necesare. Delia Scorţe, mama îndoliată a Patriciei, continuă lupta cu sistemul bolnav al sănătăţii, în speranţa că medicii pe care îi consideră vinovaţi pentru decesul fetei îşi vor pierde dreptul de a profesa.


„Vreau doar să se facă dreptate”, a spus Delia Scorţe, pentru care aşteptarea unui răspuns din partea autorităţilor a fost deja mult prea lungă. În urma insistenţelor, Delia Scorţe a fost asigurată de către Colegiul Medicilor Bihor că, în cel mai scurt timp, va primi concluziile şi va afla dacă deznodământul fatal ar fi fost acelaşi, indiferent de medicii care ar fi tratat-o pe Patricia, după ce a mâncat prăjitura cu Salmonella.


Încă şapte zile


Ovidiu Burtă, purtător de cuvânt la Colegiul Medicilor (CM) Bihor, a declarat astăzi că, într-o săptămână, comisia de disciplină va da o decizie, bazată pe concluziile unor experţi din afara oraşului. „Pentru a evita orice acuzaţie de muşamalizare, am solicitat părerile unor experţi din centrul universitar Timişoara”, a spus Burtă. „Nu avem niciun interes să tergiversăm . Am aşteptat şi noi concluziile experţilor”, a explicat reprezentantul CM Bihor.

Nu sunt vinovată. Rezultatele ar fi fost aceleaşi indiferent unde ar fi fost fetiţa  tratată.
Georgeta Călinescu, medic

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite