Episcopul Virgil Bercea, după ce a fost trimis în judecată de DNA: „Nu este uşoară această cruce! Mântuitorul cere Episcopiei să poarte o nouă cruce“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape o săptămână de când a fost acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea de dare de mită şi abuz în serviciu, episcopul Virgil Bercea le-a transmis o scrisoare credincioşilor şi preoţilor greco-catolici.

Episcopul Virgil Bercea a fost trimis în judecată, procurorii DNA Oradea acuzându-l de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru altul. În acelaşi dosar mai este anchetat Adrian Domocoş, primarul oraşului Beiuş, plus alte opt persoane, printre care şi funcţionari ai Primăriei Beiuş

Se pare că episcopul Virgil Bercea ar fi semnat încheierea unui contract de parteneriat între Episcopia Greco-Catolică şi firma controlată de primarul Beiuşului, prin care aceasta din urmă închiria un imobil din proprietatea Episcopiei. În acest fel, Episcopia nu mai plătea impozit pentru nu mai puţin de 51 de clădiri din Beiuş, suma de care Episcopia a fost scutită fiind de peste 330.000 de lei.

După mai multe zile de tăcere, episcopul a avut o reacţie la situaţia în care se află. Astfel, în cursul zilei de duminică a transmis o scrisoare preoţilor şi credincioşilor greco-catolici, scrisoare pe care o redăm mai jos.

 “Suntem la jumătatea Postului Mare iar Mântuitorul ne îndeamnă: ”cine vrea să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie” (Mc. 8, 34). Din câte aţi văzut şi aţi auzit prin mijloacele mass-media, Mântuitorul cere Episcopiei Greco-Catolice de Oradea să poarte o nouă cruce. Vă mărturisesc faptul că nu este uşoară această cruce! Oricum, Biserica este chemată să binecuvânteze şi facă binele, să fie aproape de cei săraci şi de cei încercaţi

Credem cu tărie că doar crucea este cea care ne mântuieşte şi ne duce la Înviere. După îndemnul Sfântului Pavel atunci când suntem ocărâţi - binecuvântăm, când suntem prigoniţi - răbdăm iar când suntem huliţi, ne rugăm. Suntem convinşi că Dreptatea şi Adevărul Domnului nu vor întârzia!

Credem în acelaşi timp că Justiţia din ţara noastră este chemată să aducă la lumină adevărul şi numai adevărul iar noi nu dorim altceva decât ca acesta să iasă la iveală. De aceea îi punem la dispoziţie tot ceea ce este necesar în acest sens.

Vă îndemn să-l urmaţi, ca şi până acum, pe Domnul nostru Isus Cristos, să facem binele să fim demni şi încrezători.

Să rămânem strâns uniţi în rugăciune.

Vă îmbrăţişez în Cristos Domnul,

Episcop + Virgil Bercea”

Dosarul se află în cameră preliminară, fiind fixat termen pentru verificarea cererilor şi excepţiilor la data de 2 aprilie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite