Eliberat condiţionat după ce a jefuit 3 femei într-o singură zi, un tâlhar din Oradea a comis alte 2 atacuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevarul.ro
FOTO: Adevarul.ro

La două săptămâni după ce a fost eliberat condiţionat, înainte de a-şi ispăşi pedeapsa la care a fost condamnat pentru că a jefuit trei femei într-o singură zi, un tâlhar din Oradea a comis două noi atacuri, în plină zi, pe o stradă din municipiu.

Bica László Lóránd a comis tâlhăriile săptămâna trecută, pe 6 august,  şi a fost prins la scurt timp după cel de-al doilea atac, fiind arestat preventiv pe 8 august, pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzaţia de tâlhărie.

Ambele fapte, orădeanul în vârstă de 22 ani le-a comis în cartierul Rogerius din municipiu, alegându-şi ca victime femei în vârstă, la fel cum a făcut şi vara trecută, când a tâlhărit de lănţişoarele de aur trei femei într-o singură zi. 

Atunci, pentru a-l prinde, poliţiştii au organizat o amplă acţiune de căutare, în care au fost implicaţi agenţi de ordine publică, poliţişti de investigaţii criminale, poliţie rutieră şi jandarmi.

Găsit în mai puţin de o zi, Bica a fost arestat preventiv şi trimis în judecată pentru tâlhărie în formă continuată, fiind condamnat definitiv în luna noiembrie a anului trecut la 1 an şi 8 luni de detenţie, pedeapsă pe care a ispăşit-o în Penitenciarele Oradea şi, apoi, în cel din Satu Mare. 

Deşi bărbatul a solicitat în două rânduri să fie eliberat condiţionat, în aprilie iar apoi şi în iulie, cererile i-au fost respinse de Judecătoria Satu Mare, care a considerat că nu a dat dovezi de îndreptare. "Nu există indicii temeinice care să arate că are dezvoltate suficiente mecanisme de adaptare la mediul social şi în adoptarea unei atitudini pozitive, de respect faţă de valorile sociale şi ordinea de drept”, se precizează în hotărârea judecătorească pronunţată de Judecătoria Satu Mare pe 9 iulie. 

Bărbatul a contestat, însă, soluţia, la Tribunalul Satu Mare, care, pe 24 iulie, i-a şi admis-o, invocând faptul că Judecătoria nu a analizat corect cererea şi dovezile de îndreptare prezentate de deţinut iar soluţia de respingere a cererii de eliberare condiţionată a fost neîntemeiată. 

Ca atare, Tribunalul a desfiinţat hotărârea iniţială şi a dispus admiterea cererii de eliberare condiţionată, iar Bica a fost lăsat liber, ca să se întoarcă acasă unde, două săptămâni mai târziu, a comis două noi tâlhării. 

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri