Eleva care a înjunghiat un pedagog a fost trimisă în judecată. Procurorii susţin că a premeditat fapta. Ce pedeapsă riscă

0
Publicat:

Eleva de 16 ani de la Colegiul tehnic "Traian Vuia" din Oradea, care a înjunghiat un pedagog, a fost trimisă în judecată pentru tentativă la omor calificat, procurorii susţinând că fata a avut discernământ când a comis fapta şi că a premeditat uciderea victimei.

Eleva din Bihor care a înjunghiat un pedagog a fost trimisă în judecată. Foto: Facebook
Eleva din Bihor care a înjunghiat un pedagog a fost trimisă în judecată. Foto: Facebook

După cum a relatat şi Adevarul.ro, şocantul incident s-a produs pe 27 noiembrie când tânăra a atacat cu un cuţit un pedagog în biroul uneia dintre directoarele adjuncte ale Colegiului tehnic Traian Vuia din Oradea, de față cu două directoare, diriginta și cu mama ei.

Întâlnirea fusese programată din cauza unui incident petrecut cu o săptămână mai devreme, când eleva de clasa a X-a a fost prinsă în camera ei din internat, alături de iubit, elev în Colegiul tehnic Traian Vuia, în clasa a IX-a. Descoperirea a fost făcută de pedagog, care a semnalat incidentul directoarei iar aceasta a decis să-i cheme la şcoală pe părinţii fetei. 

Discuţia din 27 noiembrie s-a derulat în cabinetul directoarei adjuncte, iar la un moment dat, fata l-a acuzat pe pedagog că i-ar fi făcut avansuri sexuale, fără ca, în prealabil, să fi reclamat vreodată vreun gest nepotrivit din partea bărbatului. 

Cuțit adus de acasă

Imediat după ce a lansat aceste acuzații, eleva a cerut permisiunea să meargă la baie, iar când s-a întors, a scos din mâneca hainei un cuţit uriaş cu care l-a înjunghiat pe pedagog.

Bărbatul în vârstă de 41 ani a ajuns la spital cu răni grave. Cuțitul, lung de 34 de centimetri, din care lama este de 21 de centimetri, i-a provocat acestuia o plagă la nivelul toracelui stâng, lezându-i pleura (membrana de protecţie a plămânului) şi traheea.

Tânăra a fost reţinută în aceeaşi zi, iar după 24 ore a fost arestată preventiv, măsură care este în vigoare şi în prezent.

Eleva din Bihor se află în Arestul Poliţiei Bihor. Foto: Bihoreanul
Eleva din Bihor se află în Arestul Poliţiei Bihor. Foto: Bihoreanul

În timpul cercetărilor, Comisia medico-legală psihiatrică a stabilit că tânăra a avut discernământ în momentul comiterii faptei iar anchetatorii au descoperit că fata a premeditat uciderea pedagogului. Cuţitul cu care l-a înjunghiat pe acesta fusese adus de fată de acasă şi ascuns într-o încăpere până la momentul atacului. 

Ca atare, miercuri, eleva de 16 ani a fost trimisă în judecată pentru tentativă la omor calificat, faptă pedepsită cu detenţie între 10 şi 20 ani. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite