Educatoarea băiețelului înecat în Băile Felix este cercetată la poliţie și mustrată la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar din Arad decide astăzi dacă Simona Hepeş va fi sau nu sancţionată pentru moartea lui Cătălin Lebonov. Micuţul de şapte ani a murit înecat într-un bazin din Băile Felix, sub ochii învăţătoarei. Femeia este acum cercetată de procurorii orădeni pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Simona Hepeş, învăţătoarea pe mâinile căreia şi-au lăsat copiii Mirela şi Ioan Lebonov, părinţii băieţelului înecat la sfârşitul lunii mai într-un bazin din Băile Felix, a fost mustrată în scris, pentru neatenţie, de conducerea şcolii din localitatea Vinga, judeţul Arad.

„Inspectoratul Şcolar s-a interesat de modul în care a fost organizată excursia şi urmează să decidă, probabil astăzi, dacă aprobă sau nu măsura aplicată de noi”, a spus Petru Lengyel, directorul şcolii pe care o frecventa micuţul Cătălin Lebonov. Acesta a explicat că a trimis către poliţia din Băile Felix un dosar de 58 de pagini, în care este descris modul de organizare a excursiei. „Totul a fost organizat ireproşabil de către cele şase învăţătoare”, a afirmat directorul şcolii, recunoscând totuşi că Simona Hepeş a avut „partea sa de vină”.

Nu comentează

Contactată de reporterii ziarului „Adevărul de Seară”, ediţia de Oradea, Simona Hepeş a refuzat să mai comenteze mustrarea primită din partea conducerii şcolii sau faptul că este anchetată de procurorii orădeni, pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă. „Aştept decizia procurorilor. Am făcut tot ce a ţinut de mine”, s-a rezumat la a afirma Simona Hepeş. Potrivit informaţiilor primite de la Vasile Popa, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Simona Hepeş este cercetată de poliţiştii din Băile Felix, în colaborare cu procurorii orădeni.  Cătălin Lebonov, de 7 ani, din Arad, a murit la sfârşitul lunii mai, în timpul unei excursii de o zi cu şcoala, în care venise însoţit şi de sora sa mai mare Andreea.

image

Dă click aici pentru o galerie foto


De atunci părinţii lui, Mirela şi Ioan Lebonov, trăiesc într-o agonie constantă, considerând-o vinovată de tragedie pe învăţătoarea copilului, care nu a observat când acesta se lupta să supravieţuiască, într-un bazin cu apă de până la 80 de cm. Ioan Lebonov, tatăl băieţelului, a declarat că micuţul a fost pentru prima dată plecat într-o excursie cu şcoala.

Cincisprezece minute sub apă

Cu lacrimi în ochi, Mirela Lebonov a povestit că fiul ei a stat aproximativ cincisprezece minute sub apă, până când cineva să fi observat lipsa lui. „I-am încredinţat învăţătoarei viaţa copilului meu şi i-am interzis să-l lase să intre în apă, fiindcă nu ştia să înoate”, a ţinut să sublinieze mama îndoliată a copilului, Mirela Lebonov.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite