Doi poliţişti din Oradea, cercetaţi după ce au fost filmaţi agresând un tânăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul Judecătoriei Oradea şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor anchetează doi agenţi ai Poliţiei Municipiului Oradea, după ce presa locală a prezentat, vineri, două înregistrări video în care cei doi apar agresând un tânăr, deşi acesta nu opunea rezistenţă, fiind încătuşat.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor a anunţat, vineri seară, printr-un comunicat, că a început anchetarea a doi agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, după ce presa locală a publicat, vineri, două filmuleţe care arată cum un tânăr orădean a fost bătut, în sâmbăta Paştelui, în plină stradă, chiar în centrul municipiului Oradea, de cei doi, arată Mediafax..

"În 10 mai a.c., partea vătămată a depus o plângere penală pentru purtare abuzivă, la Biroul de Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, care a fost declinată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, spre competentă soluţionare. În paralel, conducerea IPJ Bihor a dispus cercetarea prealabilă a celor doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, urmând ca, la finalizarea acesteia, să fie luate măsuri legale în consecinţă", se arată în comunicat.

Comunicatul a fost făcut public după ce, vineri, presa locală a publicat două filmuleţe care arată cum un tânăr orădean scuterist a fost bătut de cei doi poliţişti.

Potrivit presei locale, tânărul cu scuter a fost oprit pe strada Principatelor Unite din municipiu, în apropiere de Primăria Oradea. Martorii spun că tânărul mai fusese oprit o dată în trafic de acceaşi patrulă în zona Piaţa Unirii, pe motiv că nu purta cască.

Pe imagini se poate vedea cum cei doi poliţişti îl lovesc în mod repetat pe tânăr, în timp ce era încătuşat şi trântit la pământ, în plină zi, sub ochii trecătorilor. După ce i-au aplicat în mod repetat lovituri în zona genitală şi a ficatului, poliţiştii au pulverizat pe faţa tânărului un spray paralizant, mai arată agenţia de presă Mediafax.

Citiţi şi:

Poliţist cercetat în dosarul cămătarilor din Deva

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite