Dealul Ciuperca intră în refacere. Cum va arăta la finalizarea lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reamenajarea Dealului Ciuperca
Reamenajarea Dealului Ciuperca

A fost aprobată documentaţia pentru reamenajarea Dealului Ciuperca. Investiţia este estimată la aproximativ 450.000 euro plus TVA, municipalitatea intenţionând să se îndrepte în instanţă împotriva celor consideraţi responsabili de eşecul proiectului iniţial, pentru recuperarea acestei sume.

La 20 de luni după masiva alunecare de teren care a distrus grădina publică amenajată pe Dealul Ciuperca, aleşii locali au avut pe masă documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnico-economici pentru refacerea lucrării.

Primarul Ilie Bolojan a anunţat că valoarea estimată a lucrărilor este de aproximativ 450.000 euro plus TVA, din care partea de construcţii montaj este de 390.000 euro plus TVA.

„Jumătate din lucrări, din cele ce s-au făcut iniţial, au fost salvate, restul urmează să fie refăcute. După aprobarea în Consiliul Local, vom organiza procedura de licitaţie pentru echipa de proiectanţi şi constructori. Durata de execuţie va fi de 6 luni, astfel că, în primăvara anului viitor lucrările vor fi finalizate”, a precizat Bolojan.

Tot el a menţionat că, după finalizarea licitaţiei şi semnarea contractului de execuţie, când se va şti valoarea exactă a lucrărilor, municipalitatea se va îndrepta în instanţă împotriva celor pe care expertiza îi consideră responsabili.

Reamintim că, în 12-13 noiembrie 2016, pe amplasamentul Grădinii Publice „Dealul Ciuperca”, a avut loc o amplă alunecare de teren, care a afectat o suprafaţă de aproximativ 5.300 mp, care cuprinde aleile, amfiteatrul în aer liber şi punctele de belvedere, punând în pericol stabilitatea clădirii cu rol de informare turistică.

„În vederea opririi fenomenelor de alunecare şi realizării lucrărilor de consolidare a versantului, cele trei direcţii principale de acţiune au presupus lucrări specifice ce au fost executate până la finalul anului 2017 şi recepţionate în martie 2018. Ca urmare a finalizării acestor lucrări, a fost realizată proiectarea – faza DALI, urmând să fie realizată proiectarea – fază proiect tehnic de execuţie şi execuţia lucrărilor de reamenajare a Dealului Ciuperca şi aducerea acestuia în starea iniţială”, menţionează Primăria Oradea.
 

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite