Cum au reuşit doi clujeni să fure, în doar câteva minute, bijuterii în valoare de peste 6.000 de lei
040 de grame de au furat doi clujeni din locuinţa unei orădence, după ce s-au prezentat la uşa acesteia, şi au afirmat că sunt angajaţii unei societăţi publice de utilităţi. În timp ce unul a ţinut-o de vorbă pe proprietară, celălalt a reuşit să fure bijuterii în valoare de 6.000 de lei.
“Poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Oradea au depistat doi bărbaţi de 31, respectiv 44 de ani, ambii din comuna Bonţida, judeţul Cluj, faţă de care au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale, fiind bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat”, a precizat subcomisar Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului îi bănuiesc pe cei doi că ar fi reuşit să pătrundă în locuinţa unei orădence după ce s-ar fi prezentat ca fiind angajaţi ai unei societăţi publice de utilităţi.
Sub pretextul efectuării unor verificări la instalaţiile de apă, bărbatul de 44 de ani este bănuit că ar fi distras atenţia proprietarei, interval în care bărbatul de 31 de ani este bănuit că ar fi sustras, dintr-o altă cameră a locuinţei, aproximativ 40 grame de bijuterii din aur, provocând un prejudiciu de aproximativ 6.000 lei.
“Cei doi au fost depistaţi de poliţiştii de ordine publică orădeni, la scurt timp de la comiterea faptei, având asupra lor bijuteriile sustrase. Poliţiştii orădeni au recuperat integral prejudiciul provocat”, a mai precizat Alina Dinu.
Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului l-au reţinut pe bărbatul de 31 de ani pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor, şi l-au prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă.
Mai puteti citi:
Descoperirea din incinta Sarmizegetusei va fi expusă, după doi ani. Matriţa bijutierului dacilor e unică
Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva pregăteşte cea mai importantă expoziţie din acest an, în care va fi prezentată matriţa antică descoperită în urmă cu aproape doi ani, după Sânziene, în situl Sarmizegetusa Regia. Cercetătorii consideră că obiectul unic ar fi aparţinut unui bijutier care a trăit în urmă cu două milenii.
Ofiţer de la Poliţia Mărăşeşti, reţinut de DNA pentru 13 infracţiuni. El îşi însuşea bani de la firmele pe care le controla, dar şi bijuterii de la victimele unor jafuri
Inspectorul principal Marius Maricel Vîrlan este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, favorizarea infractorului, pentru fapte comise în anii 2013 şi 2014.