Ofiţer de la Poliţia Mărăşeşti, reţinut de DNA pentru 13 infracţiuni. El îşi însuşea bani de la firmele pe care le controla, dar şi bijuterii de la victimele unor jafuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul va fi prezentat Tribunalului Galaţi, pentru a fi arestat
Poliţistul va fi prezentat Tribunalului Galaţi, pentru a fi arestat

Inspectorul principal Marius Maricel Vîrlan este acuzat de luare de mită,  abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, favorizarea infractorului, pentru fapte comise în anii 2013 şi 2014.

Procurorii DNA l-au reţinut aseară, pentru 24 de ore, pe ofiţerul de poliţie Marius Maricel Vîrlan, de la Poliţia Mărăşeşti:

Acesta este acuzat de numai puţin de 13 infracţiuni, respectiv  şapte de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,  două de fals intelectual, două de uz de fals, o infracţiune de luare de mită şi o infracţiune de favorizarea infractorului,.

Procurorii spun că în cursul anului 2013, ofiţerul  de poliţie a efectuat controale la mai multe societăţi comerciale iar în aceste împrejurări fie a ridicat documente de evidenţă contabilă, precum şi sume de bani, fără temei legal şi fără a înregistra actul de control în evidenţele poliţiei, fie a întocmit două dosare penale pentru fapte care constituiau în realitate contravenţii şi a ridicat bani fără justificare legală şi fără să îi depună la poliţie.

Pentru a justifica deschiderea unuia dintre cele două dosare penale, a întocmit acte procesuale în fals şi, pe baza acestora, a formulat propuneri pe care le-a înaintat procurorului de caz.

Tot el, în cadrul cercetărilor pe care le-a efectuat într-un alt dosar penal, deşi a recuperat o parte din bunurile sustrase persoanelor vătămate din acea cauză, respectiv bijuterii din metale preţioase, nu a depus întreaga cantitate a acestora la Banca Naţională – Filiala Buzău, astfel cum cereau prevederile legale, însuşindu-şi diferenţa, apreciată la 28.000 lei potrivit părţii vătămate.

Ca să ascundă sustragerea unei părţi a bijuteriilor recuperate, a întocmit în fals un proces verbal de predare – primire a acestora către părţile vătămate din acel dosar.

„De asemenea, inculpatul Vîrlan Marius – Maricel a pretins şi a primit de la cumpărătorul unor bunuri furate, suma de 200 lei pentru a nu mai continua cercetările faţă de acesta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire. De asemenea, ofiţerul de poliţie nu a înregistrat denunţul formulat privind săvârşirea unei infracţiuni de furt. În perioada mai – iulie 2014, pe fondul unei cercetări penale pe care o efectua, inculpatul Vîrlan Marius – Maricel a pretins persoanei cercetate suma totală de 5.850 lei pentru acoperirea prejudiciului, bani pe care însă şi i-a însuşit”, arată procurorii DNA.

În contextul altor cercetări penale, a primit de la persoanele cercetate suma de 2.000 lei în vederea remiterii acestei sume de bani către partea vătămată, din care a remis în fapt doar 700 lei, iar diferenţa şi-a însuşit-o.

El va fi prezentat la data de 29 ianuarie 2015, la Tribunalul Galaţi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul DGA Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea şi al SIPI Vrancea.

Mai puteţi citi:

Amânare de o săptămână în dosarul lui Marian Oprişan. Judecătorul se va pronunţa pe 5 februarie în dosarul "Căprioara"

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD) şi subordonaţii săi nu şi-au aflat astăzi sentinţele în dosarul de corupţie, după ce judecătorul a decis să amâne cu o săptămână pronunţarea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite