Cum au încercat opt români să îi păcălească pe vameşi pentru a evita carantina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Foto: Arhivă
Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Foto: Arhivă

Poliţiştii de frontieră de la Valea lui Mihai, judeţul Bihor, au depistat, vineri, opt cetăţeni români care au încercat să evite carantina, prezentând la controlul de frontieră contracte de muncă specifice lucrătorilor transfrontalieri, false.

Potrivit Poliţiei de frontieră, vineri, în jurul orei 13:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai, jud. Bihor, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, opt cetăţeni români călătorind în două autoturisme înmatriculate în România. 

Pentru exceptarea de la măsura carantinării, aceştia le-au prezentat poliţiştilor de frontieră contracte simplificate de muncă emise de un angajator din Ungaria, specifice lucrătorilor transfrontalieri. 

Însă în urma verificărilor efectuate s-a constatat că documentele  date erau false. Mai mult, persoanele se întorceau din Danemarca, neavând calitatea de lucrător transfrontalier. 

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite