Coroana de oţel, sceptrul şi mantia Regelui Ferdinand, expuse la Oradea la un secol de la vizita suveranului

0
0
Foto: Primăria Oradea
Foto: Primăria Oradea

Mantia, sceptrul şi coroana de oţel ale Regelui Ferdinand vor fi aduse la Oradea, în următoarele zile, în cadrul unei expoziţii speciale, dedicată vizitei istorice la Oradea, din urmă cu un secol, a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria.

Cu această ocazie, municipalitatea va aduce la sediul Primăriei mantia, sceptrul şi coroana de oţel a Regelui Ferdinand, dar şi alte însemne regale care vor putea fi văzute într-o expoziţie specială „Însemnele regalităţii româneşti”.

Expoziţia este dedicată vizitei istorice făcute de familia regală la Oradea în 23 mai 1919. În pregătirea vernisajului, angajaţii municipalităţii au golit de mobilier sala mare a Primăriei şi au început montarea unor schele pe care va fi expusă pe pânză, în partea centrală, o reproducere a sălii tronului iar pe cele două  laturi vor fi prezentate date privind contextul istoric al domniei Regelui Ferdinand şi vizita făcută de familia regală la Oradea în urmă cu un secol.

Expoziţia realizată cu sprijinul Muzeului Naţional de Istorie a României va fi deschisă publicului până în 23 mai 2019, inclusiv, între orele 10:00 - 20:00. Dacă fluxul vizitatorilor va fi foarte mare, organizatorii au în vedere prelungirea orarului de vizitare.

Începând din 24 mai, după închiderea expoziţiei de la Primărie, mantia Regelui Ferdinand va fi transportată la Muzeul Naţional Peleş. Coroana de oţel şi sceptrul regal vor fi relocate la Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea, unde vor rămâne expuse până pe 3 iunie.

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite