Contestația depusă de Rodica Stănoiu împotriva CNSAS se va judeca în decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Stănoiu
Rodica Stănoiu

Curtea de Apel Oradea va judeca în luna decembrie contestația Rodicăi Stănoiu împotriva deciziei Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, conform căreia aceasta ar fi colaborat cu Securitatea.

Curtea de Apel Oradea a anunțat că decizia în cadrul contestației formulată de fostul senator Rodica Stănoiu a fost amânată. „Judecarea cauzei având ca obiect contestația formulată de Stănoiu Mihaela Rodica împotriva hotărârii CNSAS a fost amânată pentru data de 12 decembrie 2011, urmând ca până atunci să se finalizeze expertiza grafoscopică dispusă de instanță la un termen anterior‟, se specifică în comunicatul de presă al Curții de Apel Oradea.

La cererea magistraților Curții de Apel Oradea, s-a dispus o expertiză care să determine dacă scrisul din declarațiile de avere completate în calitate de senator de Rodica Stănoiu coincide cu scrisul din notele informative de la Securitate, semnate de „Sanda".  Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității susține că cea care ar fi activat în cadrul Securității sub numele de „Sanda" ar fi fostul senator. Rodica Stănoiu a contestat decizia CNSAS, iar procesul a fost strămutat la Curtea de Apel Oradea. „Instanța a dispus ca expertiza să fie făcută de Laboratorul de la Timișoara ca urmare a faptului că, anterior strămutării judecării cauzei de la Curtea de Apel București, s-a efectuat o nouă expertiză de către Institutul Național de Expertize Criminalistice București, iar acest institut a comunicat că are doar șase experți în domeniu, iar trei dintre aceștia au efectuat deja o expertiză. Astfel, în cazul în care prima expertiză efectuată de către Laboratorul de la Timișoara ar fi contestată, ar exista posibilitatea efectuării unei noi expertize de către INEC București", se arăta într-un comunicat al Curții de Apel Oradea, de la începutul acestui an.

Se pare că și această expertiză grafologică a fost contestată, pentru că instanța orădeană așteaptă acum o analiză făcută de specialiști din cadrul Institutului național de Expertize Criminalistice București.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite