Conducerile grădinițelor vor decide câți bani se vor cheltui pe hrana copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuantumul alocației de hrană pentru copiii de grădiniță a crescut
Cuantumul alocației de hrană pentru copiii de grădiniță a crescut

Conducerile grădinițelor orădene vor putea să decidă pe lângă cât, ce și cum mănâncă micuții, și cât costă meniul. Dacă până nu demult administrația locală impunea un cuantum de 6 lei pe zi, pentru fiecare copil, lucrurile s-au schimbat.

În urmă cu o lună, Consiliul Local Oradea a aprobat cu unanimitate de voturi majorarea alocației de hrană de la 6 la 7 lei, dar și aprogarea unor prevederi privind subvenţionarea din bugetul local a acesteia. „S-a aprobat prin HCL nr. 675/2011 majorarea alocaţiei de hrană de la 6 lei/zi/copil la 7 lei/zi/copil, cu posibilitatea modificării, în sensul majorării sau diminuării, acestui cuantum de către grădiniţe, în funcţie de decizia consiliului de administraţie al grădiniţei‟, se spune într/un comunicat al Primăriei Oradea.

Singurul lucru pe care trebuie să îl facă șefimea grădiniței este consultarea părinților, cu privire la meniu și la preț, dar și în ceea ce privește rețele de preparare a meniurilor și cantitatea de alimente necesară.     

„Grădiniţele, care doresc să modifice cuantumul alocaţiei de hrană, au la dispoziţie site-ul www.viatalagradi.ro, care oferă o varietate de meniuri şi informaţii utile privind alimentaţia corespunzătoare în cadrul unităţilor de învăţământ‟, recomandă Biroul de Presă al Primăriei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite