Comercianții din Bihor vând sub titulatura de bio, ouă provenite de la găini crescute în cuști

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UE vrea interzicerea creşterii găinnilor în baterii, din 2012
UE vrea interzicerea creşterii găinnilor în baterii, din 2012

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor verifică, zilele acestea, piețele și magazinele din județ, pentru a afla care este calitatea ouălor vândute, dar și modul de comercializare a acestora. Concluziile primelor controale sunt sumbre, fiind depistați comercianți care vindeau, sub titulatura de „bio", ouă provenite de la găini crescute în cuști.

Potrivit informațiilor primite de la Mircea Gelu Budău, directorul DSVSA Bihor, până acum s-a constatat marcarea necorespunzătoare a ouălor (fără furnizarea corectă, sau furnizarea intenţionat greşită a codului sistemului de creştere) și vânzarea de ouă direct din ferme autorizate, fără a fi trecute prin centre de ambalare, unde ouăle sunt sortate pe mărimi, categorii, şi verificate sanitar veterinar.

Pregătiri pentru sacrificarea mieilor

„Având în vedere apropierea sărbătorilor pascale, pentru a preîntâmpina situaţiile de tăiere neautorizată a mieilor, solicităm tuturor autorităţilor locale care doresc să amenajeze centre de sacrificare temporară a mieilor, să solicite autorizarea acestora la DSVSA Bihor până cel târziu în data de 15 martie", spune Mircea Gelu Budău. Potrivit acestuia, aceste facilități vor funcționa de la data de 30 martie, până de Paște. „Până în prezent şi-au manifestat intenţia de a amenaja aceste centre de sacrificare temporară doar primăriile din Oradea şi Beiuş", precizează directorul DSVSA Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite