Cine sunt şoferii care l-au oprit pe TIR-istul beat din Belarus înainte să facă prăpăd pe o şosea din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul din Belarus oprit cu greu în timp ce făcea slalom pe şoselele din Bihor, a fost reţinut pentru 24 de ore FOTO: ebihoreanul.ro
Şoferul din Belarus oprit cu greu în timp ce făcea slalom pe şoselele din Bihor, a fost reţinut pentru 24 de ore FOTO: ebihoreanul.ro

Şoferul din Belarus care, duminică, beat fiind, a făcut slalom cu autotrenul pe DN79, în judeţul Bihor, a fost oprit de doi tineri, unul dintre ei fiind poliţist în timpul liber.

Şoferul din Belarus circula, duminică, pe DN79, de la Salonta spre Oradea şi a pierdut controlul vehiculului, camera de bord a unui autoturism care circula în spatele lui filmând cum mastodontul iese de mai multe ori de pe carosabil ori ajunge pe sensul opus de circulaţie, obligându-i pe unii şoferi să iasă pe acostament pentru a evita un impact frontal.

Şoferul din spatele TIR-ului, Călin Trifa, l-a claxonat kilometri întregi pe şofer, care a şi oprit într-un final, moment în care  în ajutorul lui a sărit şi un alt şofer, Alin Laza, un poliţist aflat în timpul liber, care se afla în trafic împreună cu familia.

Poliţistul Alin Laza, care lucrează în Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor de 14 ani şi e subofiţer în cadrul Postului de Poliţie Cefa, este cel care a intrat în cabina şoferului şi i-a luat cheile din contact, fiind obligat să-l imobilizeze pe bărbatul care devenise agresiv, până la sosirea colegilor săi, pe care îi anunţase între timp despre incident. „Consider că mi-am făcut datoria de poliţist şi cetăţean. Mă bucur că nu s-a întâmplat ceva mai grav. Am fost oamenii potriviţi la locul potrivit", a declarat, luni, poliţistul. 

Cert este că şoferul de TIR, un cetăţean din Belarus în vârstă de 39 ani, a fost găsit cu o alcoolemie de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital, duminică seara, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma analizelor a reieşit că şoferul avea o alcoolemie uriaşă, de 4 la mie alcool pur în sânge.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi, în urma primelor verificări, a fost reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor iar luni a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. "După finalizarea procedurilor, vom putea oferi mai multe informaţii", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, Carmen Scurt. În finalul dezbaterilor, luni seara, şoferul belarus a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, măsură pe care acesta o mai poate contesta la Tribunalul Bihor. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Şofer din Belarus, beat la volanul unui TIR. Cum a fost oprit pe DN 79 | VIDEO

Primăriţa din Bihor şi soţul ei acuzaţi că au bătut „la sânge” un procuror au fost trimişi în judecată pentru tentativă la omor

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite