Chermeză la Ciuperca pentru bogătaşi plătită de primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fraţii Micula, Ioan Şereş şi Alexandru Mudura vor primi, printre alţii, premii simbolice. Primii zece mari contribuabili privaţi au vărsat în bugetul local, în 2009, taxe şi impozite în valoare de circa patru milioane de euro.

Două sute dintre contribuabilii la bugetul local au fost invitaţi de către Primăria Oradea, la o petrecere în cinstea lor. „Ca şi anul trecut, am organizat o recepţie, la care vor fi premiaţi cei mai importanţi dintre ei. Este un gest de mulţumire”, a spus Carmen Cherteş, purtător de cuvânt la Primăria Oradea.

Primul mare contribuabil privat la bugetul Oradei este  Petrom (peste 3,6 milioane de lei), urmat de grupul de firme European Food şi European Drinks ( peste 2,2 milioane de lei), Drumuri Orăşeneşti ( peste 1,8 milioane de lei), Omilos Oradea (aproape 2 milioane de lei), Plastor (peste 1 milion de lei), Lotus Center (aproape 1 milion de lei), Centrum Investiţii şi Transport (peste 800.000 de lei) şi alţii. Faţă de anul trecut, când a fost pe primul loc în top, Drumuri Orăşăneşti se situează acum pe o poziţie terţă.

Atitudini diferite

Ioan Micula, reprezentantul grupului European Drinks&Foods, nu este încântat de modul în care municipalitatea îşi exprimă „recunoştinţa“. „În ultimii şapte ani am plătit nouă sute de milioane de euro statului român, fără să mi se ofere în schimb drumuri, căi de acces, facilităţi”, a declarat Ioan Micula. Printre invitaţii din topul 10 al marilor plătitori de taxe se numără şi Ioan Şereş, directorul general al companiei Plastor, al cincilea contribuabil privat la bugetul local. „Pe lângă taxele şi impozitele plătite în 2009, compania Plastor a oferit municipalităţii 1.200 de coşuri stradale, în valoare de 120.000 de lei, în luna noiembrie”, a spus Lavinia Popuş, şef serviciu marketing la Plastor.

Dacă unii contribuabili cârcotesc cu privire la gestul municipalităţii şi la nivelul taxelor de plătit, edilii subliniază în mod constant că politica oraşului este aceea de a crea facilităţi pentru investitori. Un exemplu în acest sens ar fi reducerea impozitului pe clădirile persoanelor juridice de la 1,4% la 1,2%. Mai mult, primarul Ilie Bolojan promite că anul viitor procentul va fi redus iar, la unu la sută.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite