Chef de majorat, spart de poliţiştii din Bihor. Petrecăreţii au fost trimişi acasă - FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
actiune

Poliţiştii din Bihor au oprit, sâmbătă seara, în timpul raziilor anti-Covid, o petrecere de majorat organizată într-un local din comuna Tinca, atât proprietarul localului cât şi rudele sărbătoritului fiind amendaţi cu câte 1000 lei.

„Sâmbătă, 30 ianuarie a.c., în jurul orei 19.30, poliţiştii Secţiei nr.8 de Poliţie Rurală Tinca au întrerupt un eveniment privat (majorat) care se desfăşura în spaţiu închis, într-o societate comercială din localitatea bihoreană Tinca", se precizează într-un comunicat transmis, duminică, de purtătorul de cuvând al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. 

Potrivit sursei citate, localul funcţionează în regim de restaurant, încălcând astfel prevederile legale cu privire la interzicerea organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.)”, 

Petrecerea a fost descoperită în timpul acţiunilor anti-Covid organizate de poliţişti în colaborare cu reprezentanţii altor arme. "Scopul acţiunilor desfăşurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19", a precizat Fărcuţa.

actiune

În total, au fost verificate 131 societăţi comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare.

actiune

De asemenea, echipajele au verificat parcuri şi zone de agrement, precum şi în 105 mijloace de transport, din care 43 de mijloace de transport public în comun.

actiune

În urma controalelor, pe lângă amenzile din Tinca, poliţiştii au dat 130 de amenzi în valoare de 23.500 de lei pentru nepurtarea măştii de protecţie, 35 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea sau libera circulaţie, dar şi o amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea.

În cadrul misiunilor desfăşurate au fost angrenaţi 218 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, 62 de jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor, 22 de cadre ale Poliţiei Locale Oradea, 4 poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, un pompier militar din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, 2 inspectori ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, un comisar al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, un inspector al Direcţiei de Sănătate Publică şi 2 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.Vă recomandăm şi: 

actiune
actiune

Interlopul Carmen de la Oradea le-a dat cu flit poliţiştilor. Condamnat la 8 ani de închisoare, s-a făcut nevăzut

Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea a fost trimis în judecată în timp record. Are discernământ, IQ peste medie şi a premeditat atacul asupra fostei soţii

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite