Campania „Medicii cu care Oradea se mândreşte", pe ultima sută de metri. Cine crezi că e pe primul loc?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Află miercuri cine este cel mai apreciat medic orădean
Află miercuri cine este cel mai apreciat medic orădean

În ultima săptămână, orădenii au avut ocazia de a afla poveştile de viaţă ale celor mai apreciaţi medici din oraş, potrivit clasamentului realizat de „Adevărul", în colaborare cu cititorii oradea.adevarul.ro şi cu un juriu de specialitate, format din patru membri. Miercuri va fi publicată povestea medicului clasat pe locul întâi. Cine crezi că este acesta?

Cei mai apreciaţi doctori orădeni sunt, potrivit rezultatelor campaniei „Medicii cu care Oradea se mândreşte", dermatologul Ilarie Brihan (locul cinci), dr. Carmen Pantiş, coordonatorul programului de transplant Bihor (locul patru), Dumitru Mohan, şeful secţiei de neurochirurgie de la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea (locul trei) şi Gheorghe Bumbu, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea (locul doi). Nu ratați, miercuri, în „Adevărul" şi pe oradea.adevarul.ro, povestea medicului care a obținut prima poziție în clasament!

Îngeri pentru comunitate

Cu scopul de a-i identifica pe medicii care sunt percepuţi ca nişte îngeri pentru comunitate, „Adevărul" a demarat, la începutul lunii octombrie, campania „Medicii cu care Oradea se mândreşte". Timp de două săptămâni, cititorii site-ului oradea.adevarul.ro au avut posibilitatea să nominalizeze acei medici care le-au influenţat în mod pozitiv viaţa. Doctorii cu cele mai multe nominalizări au fost introduşi într-o listă de 20 de specialişti, dintre care orădenii şi-au putut vota preferatul, în intervalul 19 octombrie - 2 noiembrie. Peste 10.000 de cititori ai oradea.adevarul.ro şi-au exprimat preferinţele pentru unul dintre cei 20 de medici nominalizaţi, până la data de 2 noiembrie, când s-a oprit votarea. Alături de orădeni, un rol hotărâtor în ceea ce priveşte desemnarea celor cinci doctori cu care Oradea se mândreşte l-a avut şi juriul de specialitate, din care au făcut parte dr. Gheorghe Carp, viceprimarul oraşului Oradea, Gavril Grebenişan, manager interimar al Spitalului Judeţean Oradea, Marius Pîrcioagă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, şi Marius Păcală, reprezentantul organizaţiei nonguvernamentale „Crucea Roşie".

Criterii

Top cinci medici orădeni a fost stabilit în urma votului juriului, redacţiei şi cititorilor, fiecare cu câte 33% din votul final. Criteriile de care s-a ţinut cont au fost reputaţia şi integritatea, CV-ul doctorului (studiile aprofundate, cursurile de specializare, cărţile publicate şi premiile obţinute pentru efortul depus), inovaţie şi cercetare (dacă a participat la operaţii în premieră pentru comunitate, dacă a avut intervenţii medicale cu un grad înalt de dificultate finalizate cu succes). Un criteriu important a fost atitudinea faţă de „cadouri", adică dacă medicul în cauză primeşte sau nu şpagă, dacă îşi condiţionează actul medical de primirea unor bani sau cadouri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite