Calvarul fetei violate de tatăl vitreg cu acceptul mamei. Pedeapsa ridicolă primită de pedofil

0
0

Bărbatul din Bihor şi-a violat fiica vitregă pentru că îşi dorea copii, iar mama fetei nu putea rămâne însărcinată. Până să fie salvată şi internată într-un centru maternal, adolescenta a născut doi băieţi.

Cumplita poveste s-a petrecut în satul Almaşu Mare, comuna Balc. Bărbatul, Augustin Varga, acum în vârstă de 37 ani, locuia aici împreună cu soţia şi fiica de 12 ani a acesteia. Calvarul adolescentei a început în 2014. Mama fetiţei nu mai putea rămâne însărcinată, însă pentru că Varga îşi dorea copii, cei doi au hotărât s-o folosească pe copilă ca să le îndeplinească dorinţa. 

Vină împărţită, răspunderea mai puţin

Abuzurile asupra fetei au ieşit la iveală pe 2 mai 2015, când copila a născut un băieţel, iar medicii de la Maternitatea Oradea i-au sesizat pe reprezentanţii DGASPC Bihor care, din discuţiile cu copila, au aflat cine e tatăl copilului, inclusiv motivul halucinant pentru care acesta a batjocorit-o, cu complicitatea mamei ei.

Sesizaţi de juriştii DGASPC Bihor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita au declanşat o anchetă în caz, însă i-au lăsat pe cei doi părinţi depravaţi în libertate. Mai grav, în decembrie 2015 l-au trimis în judecată doar pe bărbat, pentru act sexual cu un minor în formă agravată, în timp ce faţă de soţia lui, deşi recunoscuse că a fost complice la abuzuri, nu au formulat nicio acuză.

Femeia, decăzută între timp din drepturile părinteşti, la solicitarea juriştilor DGASPC Bihor, a dispărut, iar de atunci în Almaşu Mare nu se mai ştie nimic despre ea. Problema a fost, însă, alta...

Din nou în anchetă

Lăsat în libertate, Augustin Varga s-a făcut şi el nevăzut, luând-i cu el pe fiica vitregă, şi pe copilul abia născut.

Au fost găsiţi după un an, în Cluj Napoca, oraş în care, după cum avea să se descopere, adolescenta a mai născut un copil, conceput tot cu tatăl vitreg. Atât adolescenta, cât şi copiii ei au fost preluaţi de către reprezentanţii DGASPC Bihor. Nou-născutul a fost plasat în grija unui asistent maternal, iar adolescenta şi copilul mai mare au fost internaţi într-un centru special, pentru mame şi copii, unde se află şi în prezent, după aproape patru ani.

Cât despre Varga, imediat după preluarea copiilor, juriştii Direcţiei au depus o nouă plângere penală, tot pentru act sexual cu un minor, însă noul dosar a ajuns în faţa instanţei abia pe 26 martie 2018. 

Pedofil închis pentru nemuncă!

Augustin Varga nu a ajuns în spatele gratiilor pentru faptele comise, aşa cum ar fi fost normal. În primul proces, bărbatul care a abuzat luni în şir o fetiţă de 12 ani a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în favoarea comunităţii, ca pentru un furt banal. 

Culmea, nici aceste zile de muncă nu le-a executat în întregime. După primele 40, nu s-a mai prezentat la Primăriei iar la apelurile consilierilor de probaţiune a răspuns obraznic, susţinând că nu mai vrea. Ca atare, la solicitarea ofiţerilor de probaţiune, iarna trecută, Tribunalul Bihor a decis să revoce suspendarea, iar bărbatul să fie încarcerat pentru a-şi ispăşi cei 2 ani de pedeapsă. 

În prezent, el este judecat, încă, în cel de-al doilea proces, declanşat pe numele lui tot de procurorii din Marghita şi tot pentru infracţiunea de act sexual cu un minor în formă agravată, acuzaţia privind faptul că bărbatul a continuat să-şi abuzeze fiica vitregă chiar şi după naşterea primului copil, până când aceasta i-a născut şi un al doilea.

În proces

În noul proces, Varga a fost condamnat, deocamdată în primă instanţă, la Judecătoria Marghita tot la o pedeapsă ridicol de mică, de 2 ani de detenţie. Hotărârea nu este însă definitivă, căci, nemulţumit de verdict, Varga a atacat-o la Curtea de Apel Oradea, unde procesul va reîncepe în luna iunie. 

Injustiţia nu s-a oprit însă aici, căci nici una dintre instanţe nu a dispus acordarea unor daune pentru adolescenta abuzată, semn că procurorii care au anchetat cazul şi care, potrivit legii, reprezintă interesele victimelor în faţa instanţelor de judecată, alături de avocaţii acestora, nu au solicitat acest lucru. Poate o vor face în al doisprezecelea ceas, în faţa Curţii de Apel, instanţă care va da verdictul final în acest caz.  

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite