Bihorenii riscă amenzi de până la 2.500 de lei, dacă ard necontrolat vegetația uscată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiile de vegetaţie uscată pot mistui chiar şi locuinţele
Incendiile de vegetaţie uscată pot mistui chiar şi locuinţele

Numai în județul Bihor, anul trecut, în intervalul februarie - aprilie, pompierii de la Inspectoratul Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crișana au avut de stins peste două sute de incendii, cauzate de arderea necontrolată a vegetației uscate. Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Crișana a demarat o campanie de informare. Cei care nu respectă legislația în domeniu riscă amenzi de până la 2.500 de lei.

„Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional, cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei", informează Sorin Caba, ofiţer relaţii publice, în cadrul ISU Crișana.

Primăvara, cu risc

Potrivit acestuia, din statistica incendiilor produse în ultimii ani rezultă că în această perioadă calendaristică se menţine ridicat riscul de producere a  incendiilor provocate  de  arderile vegetaţiei uscate şi nerespectarea regulilor specifice de prevenire a incendiilor privind focul deschis. Bihorenii trebuie să fie atenți și la coşurile de fum defecte sau necurăţate sau la fumatul, depozitarea cenuşii şi exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite