Băiat de 10 ani, înghițit de apele Crișului Negru. După 2 ore de căutări, trupul neînsuflețit a fost scos la mal

0
Publicat:

Tragedie în localitatea bihoreană Tinca. Un copil în vârstă de 10 ani a fost înghițit de apele Crișului Negru. El a fost găsit fără viață la o adâncime de aproximativ 3 metri.

Băiatul nu a mai putut fi salvat FOTO Arhivă ISU
Băiatul nu a mai putut fi salvat FOTO Arhivă ISU

Conform ISU Bihor, alarma s-a dat la ora 17.20, când militarii au fost sesizați despre faptul că un copil a fost văzut plutind în apele Crişului Negru, în zona localităţii Tinca.

La locul indicat au fost mobilizate imediat opt echipaje de pompieri militari, din care şase de căutare-salvare de la înec din cadrul Gărzii de Pompieri Tinca, Detaşamentului de Pompieri Salonta şi Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, un echipaj de pompieri scafandri şi un echipaj de pompieri paramedici, precum şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi elicopterul SMURD.

De asemenea, au fost contactaţi reprezentanţii SalvaDrone pentru a asigura sprijin în misiunea de căutare a copilului, cu ajutorul dronelor.

Echipajele de căutare-salvare a acționat cu şase bărci pentru găsirea băiatului, în vârstă de 10 ani, iar elicopterul SMURD a survolat zona.

În jurul orei 19.30, după aproximativ două ore de căutări, copilul a fost găsit de scafandri, la o adâncime de circa 2.50-3 metri, însă din nefericire, băiatul nu a mai putut fi salvat, medicul prezent la faţa locului declarând decesul acestuia”, a anunţat ISU Bihor.

O adolescentă de 13 ani s-a înecat în râul Siret. Fata era la scăldat cu altă copilă

La începutul lunii iunie 2023, o adolescentă în vârstă de 13 ani s-a înecat în râul Siret, unde a mers la scăldat împreună cu o altă fată în vârstă de 11 ani, aceasta din urmă fiind salvată de către un localnic.

Conform datelor comunicate de autorităţile din Neamţ, două minore de 11, respectiv 13 ani ar fi mers la scăldat, în localitatea Doljeşti, iar la un moment dat un localnic ar fi observat că acestea au nevoie de ajutor, scrie Agerpres.

El a reuşit să salveze fata de 11 ani, cealaltă fiind căutată atât de localnici, cât şi de către echipaje de pompieri care s-au deplasat la faţa locului cu mijloace de intervenţie specifice.

Adolescenta a fost găsită de către localnici şi a fost supusă manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat, echipajul medical declarând decesul.

În cauză poliţiştii continuă cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite